İçeriğe geç

Dreamspark Aktivasyon Koduyla Yallaapps Üyeliği

Merhaba arkadaşlar bugün size Visual Studio ile yazdığımız windows phone uygulamalarını dünya üzerinde satışa sunabilmemiz için gerekli bir üyelikten bahsedeceğim.

Öncelikle yazdığımız uygulamaların dünya genelinde satışa sunulabilmesini sağlayan marketplace sitesine Türkiye’den direk olarak yükleme yapamıyoruz. Bunun içinde Dubai de bulunan yallaaps firması üzerinden uygulamalarımız yayınlayabiliyoruz.

Daha önce yazdığım Dreamspark ve Dreamspark Üyeliği yazımda da bahsettiğim üyelikle ilgili son zamanlarda değişen bir bilgiyi vermek istiyorum. Önceki yazımda dreamspark a yapılan üyelik sonrası aynı aktivasyon kodu ile yallaapps a üyeliğin gerçekleşebileceğini söylemiştim ama şuan dreamspark a ihtiyaç kalmadan alınılan dreamspark aktivasyon kodu ile yallaapps a üyeliğimizi gerçekleştirebiliriz. Eğer her iki siteye de üyelik yapmak istiyorsak farklı dreamspark aktivasyon kodları kullanılması gerekmektedir.

Şimdi üyelik işlemlerine başlayabiliriz. İlk önce yallaapps sitesine giriyoruz.

1

Siteye giriş yaptığımız zaman karşımıza yukarı da ki gibi bir pencere çıkacaktır. Sağ üst köşeden “join us” diyoruz.

2

Açılan yeni sayfada ülkeyi “Turkey” seçiyoruz ve aşağısında da “Student” kısmını seçiyoruz.

3

Sonrasında hemen altında çıkan kısımda “Student Email” kısmına mail adresini yazıp “Verify Email” butonuna basıyoruz. Eğer girdiğiniz mail adresi daha önceden kullanılmış ise size bununla ilgili bir hata verecektir ve bir sonraki adıma geçemeyeceksiniz.

4

Butona tıkladığımız zaman ilk önce mail adresimizi açmamız istenir ve sonrasında yukarıdaki gibi bir ekran ile karşılaşırız. Burada üç madde vardır ve daha önceki kısımlar da bu maddelerin neler olduğunu bahsetmiştim.

Elinizde dreamspark kodu olduğunu farz ederek devam edersek en alt kısımda bulunan “I have a Verification Code” kısmını seçiyoruz.

5

Hemen altında açılan kısma dreamspark aktivasyon kartımızdaki kodu yazıp “Verify” butonuna basıyoruz.

6

Eğer dreamspark aktivasyon kodunuz doğru veya daha önceden kullanılmamış ise yukarıda ki gibi bir pencere açılacaktır aksi taktirde önceki pencere de hata verecektir. Eğer yukarı daki pencere çıkmış ise mail adresiniz onaylanmış olduğunu göstermektedir. “Continue” demeniz gerekmektedir ve yallaapps üyelik kısmına yönlendirileceksiniz.

7

Burada ise “Student Email” kısmının altında sizin mail adresiniz ve onunda altında “Verified O.K.”yazısını göreceksiniz. Bu mail adresinizin onaylandığını göstermektedir.

Sonrasında ise altındaki yeşil alanda “I wish to enter the Yalla Apps Student Grand Prix competition and I accept the Competition Rules. All the Apps that I publish to Yalla Apps will be entered to the competition.” yazısına tick atarsanız yallaappsın yapacağı yarışmalara katılacağınızı onaylamış oluyorsunuz ve bu tamamen sizin opsiyonunuza kalmış bir şeydir.

Sonrasında aşağısında ki “Dreamspark Code” kısmına da bir önceki pencerede kullandığınız dremspark kodunu yazıyorsunuz.

Ondan sonra ise yeşil alanın altında ki “Yalla Apps Terms of use” kısmına tick atıyorsunuz. Kullanım koşullarını kabul ettiğinize dair ve “I Accept” butonuna basıp devam ediyoruz.

8

Bir sonraki ekranda ise üyelik bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

9

Gerekli bilgiler doldurduktan sonra “Next” butonuna basıp devam diyoruz.

10

Sonraki pencerede ise bizden profil ikonumuzu seçmemizi istiyor ve seçtikten sonra “Next”butonuna basıp devam ediyoruz.

11

Yeni açılan penceremizde ise daha önceki adımlarda girilen bilgileri göstermekte ve kontrol edip doğru olduğunu gördükten sonra “Confirm registration” butonuna basıp devam ediyoruz.

12

Sonrasında açılacak pencerede yine girilen bilgiler görülmektedir. Benim burada dikkatinizi çekmek istediğim konu ise “Payout Method” ve “Payout Email Adress” olacak.

Bunlar eğer siz siteye yayınlamak istediğiniz uygulamayı ücretli yolladıysanız ve satış yapıldıysa bu uygulamalardan gelen ücretlerin size ödenme bilgilerini giriyorsunuz. Bunun için üç yol var. “Payout Method” kısmında bunlardan birini seçiyorsunuz ve “Payout Email Adress” kısmına ise bu yöntemlerden seçtiğiniz yere olan üyeliğinizde kullandığınız mail adresini giriyorsunuz.

Eğer siz zaten siteye ücretsiz uygulama yayınlamayı düşünüyorsanız bu aşamayı yapmanıza gerek yoktur. Ama ilerde böyle bir niyetiniz olursa merak etmeyin bu sayfada ki tüm bilgileri sonradan güncelleyebiliyorsunuz.

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra “Update” butonuna basıp üyeliğinizi tamamlıyorsunuz.

13

Eğer karşınıza yukarıdaki gibi bir ekran çıktıysa üyeliğiniz başarılı birşekilde gerçekleşmiştir demektir.

İsterseniz sağ üst köşede “Logout” deyip siteden çıkabilir ya da yukarıdaki “Dashboard” kısmına tıklayarak ana sayfanıza gelebilirsiniz.

Bir sonraki yazımız da bu siteye yaptığınız uygulamaları nasıl yükleyip yayınlayabileceğinizden bahsedeceğim.

Kategori:Program Kurulumları ve Üyelik İşlemleri

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir