İçeriğe geç

Windows Phone Uygulamalarının Yallaapps Aracılğıyla Yayınlanması

Merhaba arkadaşlar bugün Visual Studio ile yazmış olduğumuz Windows Phone uygulamalarımızı nasıl dünya geneli satışa sunacağımızdan bahsedecem.

Bir önceki yazımda bu işlemi yapabilmemiz için Dreamspark Acticasyon Koduyla Yallaapps Üyeliğini göstermiştim. Şimdi ise üyelik yapmış olduğumuz yallaapps sitesine nasıl uygulamalarımızı yükleyebileceğimizi göstereceğim.

Anlatmaya başlamadan önce bir kaç önemli noktaya değinmek istiyorum.

  • Bilgisayarınızdaki Visual studio projesine geldiğiniz zaman “Bin” klasörü içinde “Debug” ve“Relase” adında iki klasör göreceksiniz. Siteye yükleyeceğiniz uygulama “Relase” klasöründeki“.XAP” uzantılı olan dosyadır. Eğer diğerindekini alır yüklerseniz bu hata olarak geri dönecektir.
  • Eğer “Relase” klasörü boş ya da yoksa uygulamanızın üst köşenide “Debug” yazan kısmı“Relase” yapıp tekrar çalıştırmanız gerekmektedir.
  • Siteye yükleme yaparken sizden istenen resimler “PNG” uzantılı ve uygulamanızdaki“ApplicationIcon” ile aynı olması gerekmektedir aksi taktirde uygulamanız geri gelecektir.
  • Uygulamanızı yaptığınız zaman uygulama içerisinde kullanacağınız dili ayarlamanız gerekmektedir aksi takdirde yine geri dönecektir.
  • Normal şartlar altında yallaapps sitesine üyelik ücretlidir. Eğer siz dreamspark aktivasyon kodu ile üyeliğinizi yapmışsanız Microsoft’un size sağlamış oduğu ücretsiz 100 kredi hakkınız bulunmaktadır.
  • Bu krediler nasıl oluyor derseniz, eğer uygulamanızı ücretsiz yayınlamak isterseniz her yükleme ve her yenileme sırasında bir kredi gidecektir. Ama uygulamanızı ücretli yayınlamak isterseniz ne yüklemede ne de yenileme sırasında krediniz düşmeyecektir.
  • Satışı yapılan uygulamalarınızın ücretleri size ödeneceği zaman %30 oranında yallaapps kesinti yapmaktadır ve %70 size gönderilmektedir.
  • Eğer uygulamalarınızda oyun yükleyecekseniz yayınlanmasını istediğiniz ülkelerde BREZİLYA veGÜNEY KORE ülkelerini çıkartmanız gerekmektedir aksi takdirde uygulamanız geri dönecektir.
  • Uygulamalarınız iki aşamalı bir testten geçer ve herhangi birinde takılması sonucu sistemde kayıtlı mail adresinize uygulamanızın kabul edilmediği ve bunun sebebini açıklayıcı bir PDF gönderilecektir.

Evet arkadaşlar bu önemli hatırlatmaları yaptıktan sonra uygulamamızı yüklemeye başlayabiliriz.

İlk olarak yallaapps sitesine giriyoruz.

1

Sayfanın sağ üst köşesindeki “Login” butonuna tıklıyoruz.

2

Sonraki açılan pencerede kullanıcı adı ve şifreyi girerek profilmize giriş yapıyoruz. Eğer sizin hesabınız yoksa nasıl üyelik yapılacağına Dreamspark Aktivasyon Koduyla Yallaapps Üyeliği yazımdan bakabilirsiniz.

3

Hesabımıza giriş yaptıktan sonra yukarı daki gibi bir sayfa karşımıza çıkacaktır. Burada yeni bir uygulama yüklemek için “Submit n App” kısmına giriyoruz.

Eğer daha önceden yüklediğimiz uygulamaları ve onlarla ilgili bilgileri görmek istiyorsak “Apps and Stats” kısmına girecektik.

4

Sonra açılacak sayfada 7 adımdan oluşacak olan yükleme işleminin ilkine geliyoruz. Burada kullanım koşullarını kabul ettiğimizi gösteren “I have read and accept the Yalla Apps Developer Agreement.” kısmına tık atıp “Next” butonu ile devam ediyoruz.

5

İkinci adımda ise bizde uygulama ismi, dili. versiyon, uygulamayı ve uygulamayi geliştiren ile onu test eden bir kişilerin notlarını istemektedir. Notlar isteğe bağlıdır. Uygulamamızı artı olan kızma bastığımız zaman bilgisayarmızdan dosyayı seçebiliriz. Uygulama kriterlerinden en başta bahsetmiştim zaten.

En altta yazan “Requires technical exception” yazan kısma tic koymuyoruz. Bu kısım uygulamamızın teknik bir tarafı olup olmadığını söylüyoruz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra “Next” butonuna basıp devam ediyoruz.

6

Bir sonraki adımda ise uygulamamızın adını ve hangi kategoriye ait olduğunu seçip onların alt kısmında da uygulamamızın ne işe yaradığına dair bir açıklama yazıyoruz. Genel olarak bu açıklamaları ingilizce yazmanızı tavsiye ederim. Burada yazdıklarınız marketplacete gözükecek kısımdır.

Alt kısımda bulunan “Keywords” kısmına ise sitede sizin uygulamanızın hangi arama terimleri yazıldığında çıkmasını istiyorsanız onları yazıyorsunuz. Diğer kısımlar yine isteğe bağlıdır.

Bunları da yaptıktan sonra “Next” butonuna basıp devam ediyoruz.

7

Dördüncü adıma ulaştığımız zaman bu kısımda uygulamamızın iconlarını ve ekran görüntülerinin yüklenmesi isteniyor. Fark edilirse her ismin altında yülenmesi gereken resmin detayları verilmiştir. Resimlerin genel özelliklerinden yukarıda da bahsetmiştim.

NOT: Eğer resimlerle uğraşmak istemiyorsanız bunun için yazılmış bir program var. program WP_IconMaker .. Programı çalıştırdığınız zaman açılacak ekranda “Open Image” butonuna seçiyoruz ve resim dosyasını bilgisayarımızdan yüklüyoruz. Resim geldiği zaman resmin üstünden fare ile resmin alınacak kısmını seçiyoruz ve sağ tarafta seçtiğimiz resimlerin yallaappsta bizden istenen boyutlarını görürsünüz. “Save Icons” butonuna bastığınız zaman bir klasör içinde tüm resim iconlarını kaydeder.

Ekran görüntüsünü ise emilatörden rahatlıkla alabilirsiniz.

Iconlarımızı yükledikten sonra “Next” butonuna basıp devam ediyoruz.

8

Bu kısımda ise uygulamamızı ücretsiz mi yoksa ne kadar ücretle satılmasını ve hangi ülkelerde yayınlanmasını istediğimizi belirtiyoruz. Bununla ilgili de yukarıda açıklama yapmıştım.

9

Bu ayarları da yaptıktan sonra “Next” butonuna basıp devam ediyoruz.

10

Bu adımda ise uygulamamızı yükleme aşamasında şimdiye kadar yaptığımız tüm işlemleri görüyoruz. Eğer girdiğimiz bilgilerde yanlışlık varsa sol alt köşede “Previous” kısmınatıklayarak önceki adımlara dönüp hatamızı düzeltebilme şansımız var.

Eğer yaptığımız tüm işlemler duğru ise “Submit for Certification” butonuna basıp test edilmek için uygulamamızı onaylıyoruz.

11

Bu aşamada ise yukarıda nahsettiğim kredi gözükmektedir ve sizden kaç kredi düşüleceğini göstermektedir. Kredi sorunu yoksa “Submit for Certification” butonuna basıp devam ediyoruz.

12

“Submit for Certification” butonuna bastığınızda karşınıza bu uyarı ekranı çıkacaktır. Burada ise uygulamanızın 0 kredi olduğunun ve bakiyenizden 0 kredinin düşüleceğini söylemektedir.

“Tamam” butonuna bastığınız zaman uygulama yükleme işleminiz gerçekleşecektir.

13

İşlemimiz bittikten sonra sizi uygulamalarınızın bulunduğu sayfaya yönlendirecektir. Burada ise uygulamalarınızı görebilir ve durumları hakkında bilgi öğrenebilirsiniz.

Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi uygulamamızı yayınlamak için test aşamasına gönderdik eğer test aşamalarından geçerse marketplacete yerini alacak ve yayınlanacaktır.

Kategori:Program Kurulumları ve Üyelik İşlemleri

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir