İçeriğe geç

SharePoint’te Yeni Web Application Oluşturma

Merhabalar arkadaşlar size SharePoint ortamında yeni bir siteyi nasıl oluşturacağınızı anlatacağım.

İlk olarak SharePoint yönetim panelimiz olan SharePoint 2013 Central Administration sayfamızı açıyoruz.

1

 

Yönetim Panelimiz açıldığı zaman sol üst köşede Application Management başlığı altında ki Manage web application linkine tıklıyoruz.

2

 

Karşımıza SharePoint ortamımızdaki siteler ve onların yönetim kısımlarını görüyor olacaksınız. Şimdi biz yeni bir site eklemek istedğimiz için sol taraftan New butonuna tıklıyoruz.

3

Karşımıza yeni açaçağımız web sitesinin bilgilerini gireceğimiz bir ekran gelecektir. Create a new IIS web site kısmı seçili gelecektir ve orada site adını giriyoruz port olarak 80 yazıp Host Header kısmını da site adı ile aynı yapıyoruz. Bunları yaptıktan sonra Path kısmı güncellenecektir ve sitemizin direk kendi ismi ile açılmasını istiyorsak oranın sonunda gelen port numarası 80 siliyoruz.

4

Aşağı kısıma indiğimiz zaman Application Pool Name kısmında da numaraları silip ismin düzgün bir şekilde çıkmasını sağlayabilir ve biraz altında da Database Name kısmında veritabanı isminide siteye göre değiştirirsek ilerde veritabanlarının hangilerinin hangisine ait olduğunu rahatlıkla ayırt edebliriz.

Gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra en alt kısımdan OK diyerek site kurulumunu başlatıyoruz.

5

Sitemiz sorunsuz kurulduktan sonra karşımıza yukarıdaki gibi bir yazı gelecektir. En alttaki yazıya da bakarsanız kurulumu bitirmeden önce site kolleksiyonunu oluşturmanız gerektiğini söylemektedir. Bu kısım site başlıyı ve sitenin yetkilisinin ayarlandığı ayarlardır. Bu kısmı kapatırsanızda sonradan sistemden tekrardan yapabilme şansınız var.

Biz kurulumu bitirmeden önce site ayarlarını yapmak istiyoruz ve Create Site Collection linkine tıklıyoruz.

6

 

Karşımıza site başlığı, açıklaması, versiyon, site dili ve template seçenekleri geliyor bunları isteğe göre belirliyoruz ve hemen onların altında sitenin birinci yönetici kısmına geliyoruz burada site kullanıcıları içinde yer alan birinin ismini yazmamız ve yanındaki check ikonu ile ordaki kullanıcıyı getirmemiz gerekiyor. Eğer bu kısımda hata alıyor veya ismi hatırlamıyorsanız hemen diğer ikona tıklayarak Active Directory Users and Computers kısmında bulunan kullanıcılarda arama yaparak seçebilirsiniz.

Bir alt kısmında ise sitenin ikinci yöneticisini aynı şekilde belirleyebilirsiniz. Tabi ikinci kullanıcı isteğe bağlı ve isterseniz tanımlamayabilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sayfa altında OK diyerek site kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

7

Bu işlemleri başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra karşınıza yukarıdaki gibi sitenin güvenlik kısımlarının tamamlanıp hazır hale getirildiğine dair bir mesaj alacaksınız ve OK diyerek kapatıyoruz.

8

Gördüğünüz gibi site yönetim panelimize oluşturmuş olduğumuz site eklenmiş oldu. Şimdi tarayıcı da http://yunusemrearac diyerek sitemizi açabiliriz.

9

Sitenizi açtığınız da yukarıdaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız burada site kurulumu ile ilginli bir hata olduğunu düşünmeyin sadece sistemde host dosyanızda sitenizi eklemeniz gerekmektedir

Bu işlem için C:\Windows\System32\Drivers\etc yolunu izleyebilir ya da direk Run dan Drivers diye yazarak açılan ekrandan etc klasörüne girebilirsiniz.

Bu klasöre geldikten sonra hosts dosyasının en altına üstteki açıklamada ki gibi ip adresi ve site adını ekleyip kaydediyorsunuz.

Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra makinanızı restart etmeniz gerekmektedir ve bu işlemden sonra tarayıcıdan sitenize ulaşmış olacaksınız.

10

Gördüğünüz gibi sitem çalışır durumda 🙂

Kategori:SharePoint

Tek Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir