İçeriğe geç

SharePoint Workflow Manager Kurulumu

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere SharePoint 2013 ile gelen ve SharePoint Workflow 2013 ve diğer yeniliklerini kullanabilmenizi sağlayacak olan SharePoint Workflow Manager kurulumundan bahsedeceğim.

Normal şartlarda sharepoint server tarafında yüklü olarak gelmemektedir ve SharePoint Designer a giriş yaparak yeni bir workflow oluşturmak istediğiniz de aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız.

Gördüğünüz gibi yukarıda platform type kısmında sadece sharepoint 2010 workflow yer almaktadır ve aşağısında sharepoint 2013 workflow aktif olmadığını söylemektedir.

SharePoint 2013 Workflow Manager yüklemeye başlamak için ilk önce bilgisayarımız da Web Platform Installer yüklü olup olmadığını kontrol ediyoruz ve eğer yüklü değil ise yüklüyoruz ve açıyoruz.

Açılan programda Workflow Manager 1.0 diye aratarak workflow manager ı buluyoruz.

Workflow Manager 1.0 bulduktan sonra Install diyerek kuruluma başlıyoruz.

Karşımıza gelen aşamalı kısında I Accept diyerek devam ediyoruz.

4

Yukarıdaki ekran sırasında gerekli indirme ve yüklemelerin tamamlanmasını beklemelisiniz.

5

Yükleme işleminin tamamlandığını ve konfigürasyon ayarlarını yapmamız gerektiğini gösteren ekran geldikten sonra Continue diyerek devam ediyoruz.

6

Karşımıza çıkan konfigürasyon ekranında en üstte olan Configure Workflow Manager with Default Settings (Recommended) kısmını seçerek konfigurasyon işlemlerine başlıyoruz. Bu seçeneğin bir alt kısmında da daha önceden kurulmuş bir ayarlamalar varsa onları seçerek yapılandırmayı tekrardan ayarlamamızı sağlayacak seçenekler yer almaktadır.

7

Karşımıza gelen ekran kısmında veritabanı dosyalarını oluşturması için tanımlamamız gerek SQL Server bilgilerini girmemiz gerekmektedir.

Configure Farm Databases kısmında sql server instance bilgisini girerek sql server bağlantımızı test ediyoruz ve Alt kısımda yer alan Configure Service Account kısmında da servis hesabının bilgilerini girerek kurulum ayarlamaları sağlıyoruz.

Hemen onun altında bulunan iki tane “Allow Workflow management over HTTP on this computer” ve “Enable firewall rules on this computer” checkbox larının seçili olmasına dikkat ediyoruz.

8

Aynı ekranda en alt kısıma indiğimizde burada Certificate Generation Key kısmında başka farmlarda da dahil etmek istediğimiz zaman kullanmak için bir şifre belirliyoruz ve ileri ok butonu ile bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

9

Bu son kısım yaptığımız ve belirlediğimiz tüm konfigürasyon ayarlarının geniş bir özetini gösteren bir detay sayfasıdır. Bu kısımda da herhangi bir hata görünmüyorsa tick butonuna basarak konfigürasyon ayarlamalarımızı tamamlıyoruz.

10

Yukarı kısımda gördüğümüz gibi yaptıgımız ayarlamalar yapılmaktadır ve bu ayarlamaların tamamlanmasını bekliyoruz.

11

Yukarıdaki gibi bütün ayarlamalar sorunsuz bir şekilde tamamlanmışsa tick butonuna basarak ayarlama işlemini sonlandırıyoruz.

12

IIS panelinden sitelere bakarsak Workflow Manegement Site geldiğini ve kurulumun tamamlandığını görebilirsiniz.

13

SharePoint Central Administration sitemize gidip adresin sonuna /_admin/workflowservicestatus.aspx yazıp kurulan workflow servisimizin durumuna baktığımız da yukarıdaki gibi workflow bağlantısı sağlanamadığı ve bu durum ile ilgili bir hata mesajı göreceksiniz.

Workflow bağlantısının sağlanması için SharePoint Manegement Shell consolunu yönetici olarak çalıştırıyoruz.

Burada aşağıdaki kodu http://yunusmerearac kısımına kendi sharepoint sitenizin adresini http://workflowhosturi kısmına da workflow host ettiğimiz adresi (central admin) yazarak çalıştırıyoruz.

Yukarıdaki kod sorunsuz bir şekilde çalıştıktan sonra workflow service status sayfasına tekrardan gidiyoruz.

14

Gördüğünüz gibi workflow bağlantımız tamamlanmış ve kullanıma hazırdır artık.

15

Gördüğünüz gibi SharePoint Designer üzerinden tekrardan workflow oluşturmaya çalıştırdığımızda Platform Type kısmına SharePoint 2013 Workflow gelmiş bulunmaktadır.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir