İçeriğe geç

UpdatePanel Does Not Exist In The Namespace ‘System.Web.UI’ Hatası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere updatepanel kullanımında karşınıza çıkabilecek bir sorundan bahsedeceğim. Bu sorun sadece updatepanel de değil diğer toolbox itemlarında da karşınıza çıkabilir.

Projenizde toolboxtan updatepaneli alıp projenize ekledikten sonra alt kısımda “The type or namespace name ‘UpdatePanel’ does not exist in the namespace ‘System.Web.UI’ (are you missing an assembly reference?)” şeklinde bir hata ile karşılaşabilirsiniz.

update panel error

Bu hatanın çözümü için projenize sağ tıklıyorsunuz ve Properties diyerek proje ayarlarına giriyorsunuz. Burada Application kısmında Target framework bölümünden proje framework versiyonuna bakıyoruz.

Daha sonra projemizde updatepanel eklediğimiz kodun ascx tarafına gelerek aşağıdaki register kodunu buluyoruz.

<%@ Register Tagprefix=”asp” Namespace=”System.Web.UI” Assembly=”System.Web.Extensions, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35″ %>

Burada Version=4.0.0.0 kısmını az önce proje ayarlarında baktığımız versiyon numarasına göre değiştiriyoruz. (ÖR: Version=4.5.0.0) daha sonra projemizi Rebuild ederek hatanın düzelmesini sağlıyoruz ve hatanın gittiğini görüyoruz.

Hata giderildikten sonra versiyon numarasını eski haline tekrardan getiriyoruz ve bir hata almadan projemizi çalıştırmaya devam ediyoruz.

Kategori:Windows Form - C#

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir