İçeriğe geç

SQL Server Veri Tabanı Yedeğini Geri Yükleme

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere daha önceden almış olduğunuz veri tabanı yedeğini sql server da tekrardan geri yükleme işlemini nasıl yapacağınızdan bahsedeceğim.

1

ilk olarak SQL Server 2014 Management Studio muzu açarak server bağlantımızı yapıyoruz ve serverımızın içerisinde yer alan Databases klasötüne sağ tıklayarak “Restore Database…” diyoruz.

2

Daha sonra karşımıza çıkan poppup ta Source kısmında Device radio butonunu seçerek en sağındaki üç noktaya tıklıyoruz.

3

Bu kısımda karşımıza küçük bir poppup daha açılacaktır. Burada Add diyerek veri tabanı yedeğimiz olan .bak uzantılı dosyamızı bulup seçerek ekliyoruz. Veri tabanı yedeği dosyamız Backup media alanına geldikten sonra OK diyerek dosyamızı seçiyoruz.

4

Bu işlemi sorunsuz tamamladıktan sonra açılan küçük poppup kapanacak ve seçtiğimiz backup dosyası eklenmiş şekilde büyük poppup ımıza geri dönecektir ve yukarıdaki gibi backup dosyamızın tanımlandığını göreceksiniz.

Bu kısıma kadar bir sorun yoksa ve backup dosyamızın da sağlam olup olmadığını kontrol etmek istiyorsak “Verify Backup Media” butonuna tıklayarak backup dosyamızın çalışır olduğunu kontrol edebiliriz.

Hiç bir sorun yaşamadan bu işlemleri yaptıysak eğer veri tabanımızı geri yüklemek için OK butonuna basarak işlemi başlatabiliriz.

5

İşlem başarılı bir şekilde tamamlandığında databese restored işleminin başarılı olduğuna dair bir poppup karşımıza çıkacaktır.

6

Bu işlemlerden sonra sql server da veri tabanları kısmana yenileyip tekrardan baktığımız zaman veri tabanımızın geldiğini görüyor olacağız.

Kategori:SQL Server

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir