İçeriğe geç

SharePoint WSP Deploy Sırasında “A feature with ID has already been installed in this farm. Use the force attribute to explicitly re-install the feature.” Hatası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint ortamında wsp paket deploy ederken karşımıza çıkabilecek bir hatadan ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

Hata “A feature with ID has already been installed in this farm. Use the force attribute to explicitly re-install the feature.” olarak geçmektedir ve ister visual studio ister powershell kullanarak paketinizi deploy etmeye çalışın karşınıza bu hata çıkacaktır.

NOT : Bu arada bu işlemi gerçekleştirmeden önce çakışmakta olan aynı ID li diğer feature ın portalde aktif çalışan bir uygulamanın feature olmadığından emin olun.

Console : 

1

Visual Studio : 

2

Central Admin WSP Deploy :

3

Central Admin WSP : 

4

Yukarıda tüm yöntemlerle paket deploy etmeye çalışıldığında karşınıza çıkacak olan hata ekran görüntülerini görmektesiniz. Bu hata yüklemek istediğiniz ortamda aynı ID ile bir feature un daha bulunması ve bu feature ezemediğinden dolayı kaynaklanmaktadır.

Bunun çözümü ise feature ezmeye zorlamak olacaktır.

Bunun için projemizde “Features” kısmından projemizin feature larının bulunduğu klasöre geliyoruz ve hata alduğımız feature ımızın xml dosyasına giriyoruz.

 

Bu kısımda Feature tagımızın içine feature ezmesini zorlamasını sağlamamız için AlwaysForceInstall=”TRUE” attribute ekliyoruz.

En son durumda feature xml kodumuz yukarıdaki gibi olacaktır.

Bu kısımda bir sıkıntı yaşamadan değişikliklerimizi yaptıysak projemizi deploy edebiliriz ve ortamdaki aynı ID ile olan feature mızı ezdiğini göreceksiniz. Daha sonrasında bu attribute isterseniz kaldırabilirsiniz çünkü bir defa eskiyi ezmeye zorlayıp yeni feature ımızı aktif ettiğimiz için bir daha bu hatayı almayacağızdır ve deploylarımızda ID si aynı olan feature larda aynı olacağından sorunsuz işlemimiz gerçekleşecektir.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir