İçeriğe geç

SharePoint Site HTTP 400 Bad Request Hatası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint ortamında karşılaşabileceğiniz bir hata ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

Bu hata sql ile sharepoint site bağlantısının kopmasından ya da bağlantı var gibi gözüküp aslında sql erişememesinden dolayı kaynaklanmaktadır.

Aynı zamanda sharepoint sql server database backup restore yaptığınız zaman tüm ayarlamaları istediğiniz gibi yaptıgınız halde bir sorun gözükmediği halde yine de bu hata ile karşılaşabilirsiniz.

site bad request

Yukarıda gördüğünüz gibi siteye erişmeye çalıştığım zaman siteyi bulamadığını ve tarayıcı title ında da “HTTP 400 Bad Request” hata mesajını vermektedir.

Bu durumda SharePoint 2013 Management Shell yardımı ile sharepoint sitemizin database bağlantısını koparıp tekrar bağlayacağız.

Get spcontentdatabase

İlk olarak management shell e

Get-SPContentDatabase -WebApplication http://sitename

yazarak bağlantısını kesmemiz istediğimiz sitenin database bağlantı bilgilerini alıyoruz. Bu bilgileri bir yere kopyalıyoruz çünkü ileriki adımlarda işimize yarayacaklar.

dismount spcontentdatabase

Sitemizin bilgilerini öğrendikten sonra management shell e aşağıdaki kodun sonuna content database imizin id sini yazarak sitemiz ile olan bağlantısını koparıyoruz.

Dismount-SPContentDatabase 1dd62aea-0a86-4fe2-b986-6c8e328509e7

Bu sırada bize onay sorusu geldiğinde [A] yes to All kısmını seçerek console A yazıp enter layarak işlemimizi tamamlıyoruz.

mount spcontentdatabase

Son olarakta aynı database mizi tekrar aynı sitemize bağlamamız kaldı. En başta kopyaladığımız bilgileri kullanarak aşağıdaki kodu doğru şekilde doldurarak tekrar managenet shell de çalıştırıyoruz.

Mount-SPContentDatabase “MyDatabase” -DatabaseServer “MyServer” -WebApplication http://sitename

Bu işlemi de başarı ile tamamladıktan sonra işlemimiz tamamlanıyor.

site bad request result

Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi işlemleri sırası ile sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra sitem tekrardan geldi ve kullanıma hazır.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir