İçeriğe geç

SharePoint Designer Workflow Publish Ederken “Errors were found when compiling the workflow. The workflow files were saved but cannot be run” Hatası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Sharepoint Designer üzerinde oluşturulmuş olan bir workflow publish ederken karşılaştığım “Errors were found when compiling the workflow. The workflow files were saved but cannot be run” sorunun çözümünden bahsedeceğim.

sharepoint-designer-workflow-deploy-limit-error

Yukarıdaki hatanın detayına baktığımız zaman “maximum number of arguments per activity (50).” şeklinde bir hata mesajı yazmaktadır. Hemen önceki kelimede ise “Activity ‘DynamicActivity’ has 53 arguments” diye bir mesaj daha göreceksiniz.

Bu kısımda SharePoint Designer Workflowda kullanılacak Dynamic Activity argumanların sayısının en fazla 50 adet olabileceğini ve bizim workflowda toplamda 53 tane kullanarak bu sınırı aştığımızı söylemektedir.

Bunu sharepoint databaselerinde bu kullanım sayısını arttırarak çözebiliriz.

sharepoint-designer-workflow-deploy-limit-answer

Yukarı da gördüğünüz gibi sharepoint database ini açıyoruz ve “WFResourceManagementDB” veri tabanında “dbo.WorkflowServiceConfig” tablosunu açıyoruz.

Bu tabloda “WorkflowServiceMaxArgumentsPerActivity” ve “WorkflowServiceMaxVariablesPerActivity” config name alanlarını buluyoruz ve config value kısmında bunların değerlerinin 50 olarak verildiğini göreceksinizdir.

Bu değeri kullanımınıza göre istediğiniz gibi arttırabilirsiniz. Ama bu işlemi tamamladıktan sonra designerı kapatarak bir “IISRESET” atmanız gerekmektedir ki değişikliklerin uygulanması sağlansın.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra sorunsuz bir şekilde workflow deploy işleminizi yapabilirsiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir