İçeriğe geç

SharePoint İnfoPath Form Publish Edip Fieldları SharePoint Listesinde ve Workflowda Kullanmak

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Infopath formlarında field oluşturma ve bu oluşturulan fieldları sharepoint listesinde ve workflowda nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğim.

Benim örnek olarak yapacağım ve ekran görüntülerini paylaşacağım infopath formu “Administrator Approved Form” olduğu için görsel kısımlarda bazı değişiklikler olabilir ama genel yapı mantığı aynıdır.

1

InfoPath formunda yapılacak işlemlerinizi tamamladıktan sonra sol üst köşe de yer alan “FILE” kısmına basıyoruz.

2

Sonrasında açılan ekranda sol taraftaki menüden “Publish” olanına tıklıyoruz.

3

Açılan yeni ekranda “SharePoint Server” logolu olan “Publish form to a SharePoint Library”olana tıklıyoruz.

4

Bu kısımdan sonra karşımıza bir “Publishing Wizard” poppupı açılacaktır ve buradan artık işlemimize devam edeceğiz. İlk ekranda infopath formumuzu kullanacağımız sharepoint sitesinin adresini giriyoruz ve “Next >” diyerek ilerliyoruz.

5

Bir sonraki aşamada oluşturmuş olduğumuz infopath formunun türünü seçiyoruz. Yazının başında da dediğim gibi benim formum “Administrator Approved Form” olduğu için burada ona göre seçili olacaktır. Bu kısımdan da sonra “Next >” diyerek devam ediyoruz.

6

Daha sonraki ekran da ise bu formun local olarak nereye kardedileceğini belirliyoruz ve “Next >” diyerek devam ediyoruz.

7

Sonraki ekrana geçtiğimiz zaman asıl işlem yapacağımız ve makale konumuz olan kısıma gelmiş oluyoruz. Bu kısımda sharepoint listesinde kullanmak istediğimiz field ları üst kısımdaki yerde “Add…” diyerek ekliyoruz.

8

“Add…” tıkladığımızda hangi field column ekleyeceğimizi seçeceğimiz bir poppup daha açılacak buradan ekleyeceğimiz field column seçiyoruz.

Bu kısımda alt kısımda yer alan “Allow users to edit data in this field by using a datasheet or properties page” yazılı check box bulunmaktadır. Bu seçili bırakmadan eklersek fieldımızı field “ReadOnly” olarak eklenecektir ve ne list item edit ekranında ne de workflow update kısmında bu fieldı güncellemenize izin vermeyecektir. Eğer bu fieldı güncelleme ihtiyacı duyacaksanız bu seçeneği işaretlemeniz gerekmektedir. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra “OK” diyerek fieldı ekliyoruz.

9

Bu şekilde istediğimiz tüm fieldları aynı şekilde gerekli ayarlamalarımızı yaparak ekliyoruz.

NOT: Bu ekrana daha kısa bir şekilde “FILE -> Info -> Advanced form options” gelerek açılacak poppupta sol tarafta yer alan “Property Promotion” kısmını seçerek ulaşabilirsiniz ancak böyle gelip ekleyecek olursanız fieldınızın “ReadOnly” olup olmayacağı seçeneğini göremeyeceksiniz ve eklediğiniz tüm fieldlar “ReadOnly” olarak eklenecektir.

Ekleme işlemlerini tamamladıktan sonra “Next >” diyerek devam ediyoruz.

10

Son aşamaya geldiğimizde infopath formumuzla ilgili genel bir özel bilgisi karşımıza çıkmaktadır bu bilgileri kontrol ettikten sonra “Publish” diyerek ayarlarımızı kaydedip formumuzu yüklüyoruz.

NOT: Eğer sizin de formunuz benim görsellerde kullandığım gibi “Administrator Approved Form” ise bu formu direk infopath üzerinden ya da “Publishing Wizard” kullanarak yükleyemezsiniz. Formu kaydedip “SharePoint Central Administration” üzerinden yüklemeniz gerekmektedir.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir