İçeriğe geç

SharePoint Görev Listesinde (Task List) Yer Alan İlgili Öğeler (Related Items) Özelliğinin Diğer Liste Türlerinde de Kullanılması

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Sharepoint Task List yapısında yer alan Related Items özelliğinin diğer liste tiplerinde de nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğim.

İlk olarak Related Items özelliğinden bahsedecek olursak bu list column bize listedeki öğeleri birbirleri ile ilişkilendirmemizi sağlamaktadır.

Genelde herhangi bir content type a ya da listeye eklemeye çalıştığımızda bu alan tipini göremezsiniz.

Yapmamız gereken işlemi yapacağımız sharepoint sitesini site ayarlarına gidiyoruz.

Bura da yer alan “Web Tasarımcısı Galerisi” kısmından “Site içerik türleri” kısmına tıklayarak site içerik türleri ayar sayfasına gidiyoruz.

Burada yer alan site içerik türlerinde “Görev (Task)” site içerik türüne tıklayarak onun detayına gidiyoruz.

Site içerik türü detayında sütunlar kısmından “İlgili Öğeler (Related Items)” sütununu buluyoruz ve bu sütuna tıklayarak detayına gidiyoruz.

İçerik türü sütun ayarlarına girdikten sonra sütun adı yanında yer alan “Site sütunu düzenle” linkine tıklıyoruz ve bu site sütununu düzenleme ekranına gidiyoruz.

Ayar ekranında sütun grup kısmında var seçili olan “Yeni grup” yerine “Varolan grup” seçeneğini seçerek hangi grupta görünmesini istiyorsanız onu seçerek değişikliğimizi kaydediyoruz.

Bu işlemden sonra istediğimiz liste türüne var olan site sütunlarından alan ekleme kısmına girerek tanımladığımız grup üzerinden “İlgili öğeler (Related Items)” field ını ekleyerek kullanabiliriz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir