İçeriğe geç

SharePoint Yeni Web Application Eklerken “This page can’t be displayed (Bu sayfa görüntülenemiyor)” Hatası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere SharePoint ortamında yaşadığım ve genellikle birden fazla kişinin çalıştığı test ya da geliştirme ortamlarında sık sık karşılaşılan bir sorundan ve bu sorunun çözümünden bahsedeceğim.

SharePoint server ımıza girdik ve Sharepoint Central Administration panelimizi açtık ve burada yeni bir proje ya da çalışma için sıfırdan bir web applicaiton oluşturmak istedik.

Gerekli tanımlamaları yaptıktan sonra web applicationımız oluşturulmaya başladıktan bir süre sonra yukarıdaki gibi bir ekran ile karşılaşabiliriz.

Bu ekranı kapattıktan sonra web application listesinde oluşturduğumuz site görünecektir ama ne bu siteye site collection oluşturabileceksiniz ne de siteye erişim sağlaya bileceksiniz.

Bu durumda yapmanız gereken Central Administration sitesinin IIS üzerinde shoutdown time limit süresini uzatmak olacaktır.

Server üzerinde “Internet Information Services (IIS) Manager” ımızı açıyoruz ve “Application Pools” gelerek “SharePoint Central Administration V4” application pool umuzu buluyoruz ve buna sağ tıklayarak “Advanced Settings” diyoruz.

Bu işlem sonrası karşımıza çıkan Popupta alt kısımlarda yer alan “Shutdown Time Limit (seconds)” ayar kısmını buluyoruz. Burası defaultta değiştirilmemişse eğer “90” olarak gelecektir. Bunu isteğinize göre arttırabilirsiniz.

Resimde de görünlüğü gibi ben “900” olarak tanımladım ve daha sonrasında “OK” butonuna basarak işlemimi kaydediyorum.

Bu kısıma kadar sorunsuz bir şekilde işlemlerimizi tamamladıktan sonra “IIS RESET” atarak web application oluşturma işlemini tekrardan yapıyoruz ve bu sefer sorunsuz bir şekilde çalıştığını göreceksiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir