İçeriğe geç

SharePoint Kurulumu Yaparken AlwaysOn SQL Kullanıldığında Configuration Wizard Kısmında Veritabanlarını Oluştururken Sunucu Adres Hatası ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere SharePoint kurulumu yaparken sql veritabanı kısmında AlwaysOn Sql kullanıldığı zaman karşımıza çıkacak olan bir hatadan ve bu hatayı nasıl çözebileceğimizden bahsedeceğim.

İlk olarak sql sunucularını ve sharepoint sunucularının kurulumunu tamamladığımızı varsayalım. Yedekleme konusunda işimizi garantiye almak için sql sunucularını “AlwaysOn” olarak kurduğumuzu varsayıyoruz.

Tüm süreci tamamladıktan sonra bütün sharepoint sunucularında kurulumları tamamlamak için sırası ile SharePoint Configuration Wizard çalıştırıyoruz. İlk sunucu da çalıştırdığımız zaman sql sunucu bilgilerini girdikten ve gerekli tanımlamaları yaptıktan sonra özellikle 3 adımda veritabanlarını oluştururken sadece sharepoint config veritabanını oluşturup daha sonrasında diğer veritabanlarını oluşturmadan aşağıdaki gibi bir hataya düşebilir.

Bu hata ekranında ve sharepoint kurulum log dosyasında detaylı bir bilgi vermemektedir. Baktığınız zaman aslında veritabanı adresini bulamadığını ondan dolayı hata aldığını yazmaktadır ama bilgileri girerken bağlantı hatası vermemiştir veya sql tarafında bir tane config veritabanını da oluşturduğunu görmekteyiz.

Burada tanımlama yapılırken sql adres bilgisini aşağıdaki gibi girmiş olduğumuzu varsayalım.

Database server: DATABASE-SERVERNAME,1581

Database name: SharePoint_Config

Hatayı almamak için veritabanı sunucu adresi yazdığımız da sunucu adresi isminin sonuna “\MSSQLSERVER” tanımlamasını da yazmamız gerekmektedir. Bu tanım birebir değişmeksizin eklenmesi gerekmektedir.

Son durumda giriş yapacağımız bilgiler aşağıdaki gibi olması gerekmektedir.

Database server: DATABASE-SERVERNAME\MSSQLSERVER,1581

Database name: SharePoint_Config

Bu şekilde tanımlamamızı yapıp işlemi tekrardan başlatacak olursak sorunsuz bir şekilde kurulumu tamamlamış olacaksınız.

NOT: Burada eğer hata aldıysanız ve sql sunucunuz da “SharePoint_Config” adında bir veritabanı oluştuysa ya bu veritabanını sileceksiniz ya da tekrar çalıştırdığınızda farklı bir isim vermeniz gerekecektir. Aksi durumda böyle bir veritabanı zaten var diyerek tekrardan hata verecektir.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir