İçeriğe geç

SharePoint Search Engine Sitemap Job Kullanılarak Oluşturulmaya Çalışılan Sitemap XML Dosyasının Hata Vermediği Halde Oluşmama Sorunu ve Çözümü

Merhaba arkadaşar bugün sizlere Sharepoint tarafında timer job kullanarak otomatik olarak oluşan sitemap xml dosyasının timer job hata vermediği halde oluşturulmama sorunundan ve bu sorunun çözümünden bahsedeceğim.

Daha önceki yazımda SharePoint Sitemap XML Dosyasının Otamatik Oluşturulması, Hangi Sayfaların Ekleneceğinin Ayarlanması ve Otomatik Olarak Güncellenmesini Sağlamak konusundan bahsetmiştim. Bazı durumlarda bu makalemdeki işlemlerin hepsini bire bir yaptığınız ve hiç bir hata olmaması halinde bile sitemap xml dosyasının oluşmaması sorunu yaşanabilmektedir.

Bu ayarlamaların nasıl yapıldığını yazdığım yazıda da bahsettiğim gibi sitemap xml dosyası search servisi kullanılarak oluşturulmaktadır. Search tarafında site haritası oluşturma limiti default olarak 500 adres ile sınırlandırılmıştır. Eğer site haritanızda 500 den fazla adres olursa ya da ilerde bu sayıyı geçecek olursanız herhangi bir hata almadan oluşturma işlemi gerçekleşmeyecektir.

Bu durumu aşabilmenin bir yolu defaultta gelen 500 limit sayısını güncellemek olacaktır. Bunun için aşağıdaki powershell kodunu sharepoint search service kurulu olan makine de çalıştırmanız yeterli olacaktır.

Burada ben limiti 5000 olarak değiştirmekteyim. Eğer sizin bu limiti de aşacak ise ya da ilerde aşar ise bu kodu kullanarak daha yüksek bir limit belirlemeniz gerekmektedir. Bu kodun çalışması bittikten sonra “Search Engine Sitemap Job” timer job servisini tekrardan çalıştırdığınız zaman sitemap xml dosyanızın sorunsuz bir şekilde oluştuğunu göreceksiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir