İçeriğe geç

SharePoint Workflow Başlatırken “The Form Cannot be Rendered. This May be Due to a Misconfiguration of the Microsoft SharePoint Server State Service” Hatası ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint ortamında bir workflow başlatırken karşılaşabileceğiniz bir hatadan ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

Eğer bir workflow başlatırken aşağıdaki gibi “The Form Cannot be Rendered. This May be Due to a Misconfiguration of the Microsoft SharePoint Server State Service” mesajlı bir hata ekranı ile karşılaşabilirsiniz.

Bu sorunun sebebi sharepoint servisleri tarafında “State Service Application” servisini veya veritabanını bulamadığı için vermektedir.

Bu hata sonrası sharepoint database sunucunda ve central administration tarafında servisin var olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer var ise bağlantılarını kontrol ederek düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ederek bir sorun var ise düzeltebilirsiniz.

Ama herhangi bir şekilde ne servis ne de veritabanı yok ise bu servis ve veritabanını yeniden oluşturmanız gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki powershell kodunu kullanabilirsiniz. Servis ve veritabanı isimlerini isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

Bu kodu sharepoint management shellimizi yönetici olarak çalıştırdıktan sonra komut satırına yazarak çalıştırıyoruz.

Kodunuz sorunsuz bir şekilde çalıştığı zaman yukarıdaki gibi servis ile ilgili bilgileri yazacaktır. Aynı şekilde sharepoint central administration üzerinde servislere gidip baktığımız zaman orada da servisimizin kurulmuş ve çalışır halde görebilirsiniz.

Bu işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra workflow başlatmalarınız ve workflowlarınız sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.

 

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir