İçeriğe geç

SharePoint Doküman Kütüphanesinde Bulunan Excel Dosyasını Açarken Verdiği “This workbook cannot be opened because it is not stored in a trusted location” Hata ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint ortamında doküman kütüphanesinde ( document library ) yer alan bir excel dosyasını açmaya çalıştığınızda karşınıza çıkan “This workbook cannot be opened because it is not stored in a trusted location.” yani “Bu çalışma kitabı güvenilir bir konumda saklanmadığından açılamıyor.” hatasından ve bunu nasıl çözeceğimizden bahsedeceğim.

Bu hata mesajı “This workbook cannot be opened because it is not stored in an excel services application trusted location.” yani “Bu çalışma kitabı excel servis uygulamasının güvenilir bir konumda saklanmadığından açılamıyor.” olarakta karşımıza çıkabilir.

Bu hata için her iki hem İngilizce hem de Türkçe hata mesajı aşağıdaki gibidir.

Bu hatanın çözümü için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

İlk olarak “Sharepoint Central Administration” gidiyoruz. Orada “Application Management” altında yer alan “Manage service applications” giriyoruz.

Burada önümüze gelen servis listesinden “Excel Services Application” servisini buluyoruz ve tıklıyoruz.

Burada da karşımıza gelecek “Manage Excel Services Application” listesinde “Trusted File Locations” bulup tıklayarak gidiyoruz.

Burada da karşımıza güvenilir excel dosya konumlarının bulunduğu “Excel Services Application Trusted File Locations” listesi gelecektir. Burada yeni bir hata olarak bizim hata veren dosyamızın konumunu eklememiz gerekmektedir. Burada “Add Trusted File Location” diyerek yeni ekleme ekranını açıyoruz.

Bu kısımda gelecek olan “Excel Services Application Add Trusted File Location” ekranında “Location” kısmında yer alan bilgileri dolduruyoruz. “Address” yazan kısma isteğe göre web application, site ya da library url adresini giriyoruz. Hemen altında yer alan “Location Type” kısmında “Microsoft SharePoint Foundation” seçili olarak kalıyor. “Trust Children” başlığında yer alan “Children trusted” checkbox ını işaretliyoruz. “Description” kısmını da isteğe bağlı olarak dolduruyoruz. Geri kalan kısımlarda ise özel bir ayarlama yapmayacaksal eğer değişiklik yapmadan “OK” butonuna basarak adresimizi ekleme işlemini tamamlıyoruz.

Yukarıdaki işlemleri eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde tamamladığınız zaman açmaya çalıştığınız dosyanız sorunsuz bir şekilde açılacaktır.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir