Visual Studio 2010 Ultimate kurulumu üzerinden anlatacağım. Ama diğer sürümleri de aşağı yukarı aynı şekilde kurulmaktadır.
Bu program sayesinde masaüstü, windows phone, azure, XNA vb. projeleri yapabilirsiniz. Bunlardan bazıları direk kurulumda gelmez ve bunlar ile çalışabilmek için ayrı sdk lar yüklemeniz gerekmektedir.
NOT: Eğer windows phone üzerine bir uygulama geliştirmek istiyorsanız windows phone sdk sından önce visual studio 2010 service pack 1′i yüklemeniz gerekmektedir. Zaten visual studio 2010 service pack 1 yüklü olmadan windows phone sdk yı yüklemeye kalkarsanız bu hata ile karşılaşacaksınızdır.
Programı çalıştırdığımız zaman aşağıdaki gibi bir program ile karşılaşacağız. ” Install Microsoft Visual Studio 2010 “ kısmına tıklayıp kurulumu başlatıyoruz.
Karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacak ve onun dolmasını bekliyoruz.
Bu yükleme dolduktan sonra aktif olacak ” Next ( ileri ) “ tuşuna basıp devam ediyoruz.
Sonrasında açılan pencerede ” I have read and accept the license terms. “ tıklayp lisans işlemini onayladıktan sonra “Next” ile devam ediyoruz.
Sonrasında karşımıza yükleme seçenekleri ve nereye yükleyeceğimiz çıkıyor. Ben burada yükleme seçeneğinin ” Full “ olarak seçili olmasını tavsiye ediyorum. Çünkü bununla birlikte Visual Studio 2010 Ultimate in tüm özellikleri yüklenecek yani tüm özelliklerinden yararlanabileceğiz. Ama ” Custom “ seçeneğini seçersek bu özellikleri tek tek seçmemiz gerekecektir.
” Product install path “ kısmında ise programınızın nereye yükleneceğini göstermektedir ve ” Browse “ diyerek bunu değiştirebiliriz. Bu kısım kullanıcını isteğine bağlıdır.
Bu kısımları ayarladıktan sonra ” Next “ diyerek devam ediyoruz.
Bu kısımları tamamladıktan sonra aşağıdaki gibi bir yükleme ekranı açılacaktır ve yüklenen parçaların durumunu göstermektedir. Bu işlemin süresi seçtiğiniz programların sayısına göre değişmektedir.
Bu kısım bittikten sonra yükelemiz bitmiştir. Açılan pencerede ” Finish ” butonuna basıyoruz.
En son olarak yüklemeyi başlattığımız bir pencere açılacaktır ve bunda da ” Exit ” butonuna basarak yüklemeyi bitiriyoruz.
Evet arkadaşlar bunun sonuçunda kurulumumuz tamamlanmıştır. Bilgisayarımızı yeniden başlatarak programlarımızı yazmaya başlayabiliriz..
İlk Yorumu Siz Yapın