İçeriğe geç

SQL Serverda Tablo Üzerinde Değişiklik Yapma Yetkisi ve Uyarılar

Merhaba arkadaşlar bugün size ufak bir ipucu vereceğim. SQL Server da oluşturduğunuz tabloların özelliklerini değiştirmek istiyorsanız ve değişmiyorsa ya da sizin tablonuzda başka kişiler tarafından değişiklikleri engellemek için tablo değişikliğini engellemek isityorsanız şöyle yapabilirsiniz.

SQL Server Management Studio programında tablomuzun “Design” kısmını açıyoruz ve üstteki semelerden “Tools” ve ordan da “Options” seçerek giriyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.

capture1

 

Açılan ekranda sol taraftaki menüden “Designers” kısmından “Table and Database Designers”kısmına geliyoruz.

Burada değişiklik yapmaya ihtiyaç duyacağımız iki yer vardır.

Bunlardan biri “Prevent saving changes that require table re-creation” kısmına tick attığımız zaman databesimizde ki tabloda değişiklik yapmamız engellenmiş olur.

Bir diğeri ise onun üstündeki “Warn about difference detection” ve “Warn about tables affected”kısımlarıdır. Bunlar bizim uyarı kısımlarımızdır. Eğer database üzerinde değişiklik yapılmasına izin vermiş isek bu değişikliği yapacağımız zaman bize yapacağımız değişikliği onaylayıp onaylamadığımızı soracaktır veya database değişikliğine izin vermedik ve değişiklik yapıp “save” dediğimiz zaman database üzerinde değişiklik yapamayacağımızı ve yapmış olduğumuz değişikliğin bir text dosyası içinde bilgisayara kaydetmek isteyip istemediğimizi sormak için.

Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi database tablo değişiklik onayı ve çıkacak uyarı ekranlarını bu kadar kolay bir şekilde yönetebiliyoruz.

Kategori:SQL Server

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir