İçeriğe geç

Windows Azure daki Hazır Web Sitelerinin Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere Windows Azure da bulunan ve size hazır sunulan blog, e-ticaret gibi sitelerin nasıl kurulup yükleneceğini ve kullanıma hazır hale getirileceğini anlatacağım.

NOT : Her sitenin kurulum aşamaları birbirine göre farklılık gösterebilir ama ana mantık aynıdır.

1

 

İlk olarak Windows Azure hesabımıza giriyoruz ve oradaki sol taraftaki panelden “WEB SİTES”kısmına tıklıyoruz.

2

 

Gelen kısımda ise “CREATE A WEB SİTE” kısmına tıklıyoruz.

3

 

Buraya kadar ki kısımları kendi yükleyeceğiniz web sitesini oluşturma kısmından hatırlayacaksınızdır. Burada Windows Azure nin kendi hazır sitelerini kullanmak için “FROM GALLERY” kısmına tıklamamız gerekmektedir.

4

 

Karşımıza gelen küçük ekrandan işimize yarayacak olan siteyi seçerek ileri butonuna basıyoruz. Ben bura da Drupal sitesini kullanacağım.

5

 

İlerlediğimizde ise karşımıza site url adresi ve database bilgisi istenmektedir. Burada yeni bir database oluşturarak bilgilerini kendi hatırlayabileceğimiz bilgiler ile oluşturuyoruz.

6

 

İlerlediğimiz zaman ise bu site için kullanacağımız yeni oluşturduğumuz ya da daha önceden var olan database bilgilerini giriyoruz ve en alttaki database ayarlarını gerçekleştirme onayını vermeyi unutmayın.

7

 

Son olarak ise database limiti ve diğer ayarları yaparak sağ alttaki onay butonuna basarak gerekli işlemleri tamamlıyoruz.

8

 

Gördüğünüz gibi sitemiz ve sitemize bağlı database oluşturuluyor.

9

 

Sitemiz oluşturulduktan sonra siteye bilgisine girip sağ altta “SİTE URL” kısmına tıklayarak siteyi açıp kurulumu başlatabiliriz.

10

 

 

Site kurulumu başladıktan sonra ilk olarak genel ayar kısmı gelecek ve bize en uygun olanını seçip“Save and continue” ile devam ediyoruz.

11

 

 

Diğer bir adımda ise site ile ilgili dillerden isteneni seçerek yine “Save and continue” ile devam ediyoruz.

12

 

Sitemizin tüm kurulumları belirlediğimiz ayarlamalara göre gerçekleştiriliyor.

13

 

Son olarak ise sitemize süper admin olarak tanımlayacağımız ve sitenini gerekli ayarlamalarının yapılacağı ekran gelmektedir. Burada da ”Save and continue” ile devam ediyoruz.

14

 

Gördüğünüz gibi sitemiz kuruldu ve belirlediğimiz ilk kullanıcı ile login olmuş şekilde beklemektedir.

Kategori:Microsoft Azure ve Microsoft 365

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir