İçeriğe geç

Windows Azure Mobil Servis Kullanımı

Merhaba arkadaşlar bugün birlikte Windows Azure da mobil service kullanımını göreceğiz.

İlk olarak Windows Azure sitesinden account girişimizi yapıyoruz.

1

 

Yukarıda ki gibi portalımıza geldikten sonra sol taraftan “MOBİLE SERVİCES” kısmına tıklıyoruz.

2

 

Oradan ise “CREATE A NEW MOBİLE SERVİCE” diyerek devam ediyoruz.

3

 

Karşımıza gelen pencereden ise mobile servisimizin url adresini veriyor ve yeni veri tabanı oluşturmayı seçerek ilerliyoruz.

4

 

Diğer adıma geldiğimizde ise burada veritabanı server ayarlarını yapıyoruz ve eğer bir veri tabanımız yoksa yeni bir tane oluşturuyoruz. Aşağıdaki configurasyon ayarlarını da işaretlerseniz aşağıdaki üçüncü ekranda karşımıza gelecektir.

5

 

Burada özellikle ayarlamak istediğiniz bir şey yoksa değişiklik yapmadan işlemi tamamlıyoruz.

6

 

Gördüğünüz gibi gerekli ayarlamaları yaptık ve şuan da mobile servisimiz oluşturuluyor.

7

 

Gördüğünüz gibi yukarı da mobil servisimiz hazır ve tıklayarak oluşturduğumuz mobil servisin içine giriyoruz.

8

 

Evet yukarı da gördüğünüz gibi Windows Azure sadece Microsoft teknolojileri ile değil diğer teknolojilerle de uyumlu çalışmaktadır. Benim işletim sistemimden ve daha rahat olacağından dolayı“Windows Store” seçerek devam ediyoruz.

Alt kısmında gördüğünüz gibi iki tane seçeneğimiz var bunlardan ilki direk uygulamayı istediğimiz şekilde iki dakika içinde oluşturup indirebiliriz. Diğeri ise eğer siz bunu bir uygulamanızda kullanacaksanız bunu nasıl yapacağınızı size anlatmaktadır. Ben uygulama oluşturup onun üzerinden devam edeceğim.

9

 

Gördüğünüz gibi uygulamayı oluşturmak fazla bile sürmemektedir. İlk adımda gerekli uygulamaları yükleme ile ilgili bir adım ve gerekli uygulamalar bende yüklü olduğu için ben o adımı atlıyorum. Diğer adımda ise yeşil butona tıklayarak tablolarımızı oluşturuyoruz. Son adımda ise istediğimiz yazılım dilini seçerek projemizi indirebiliyoruz.

10

 

Projemizi açıktık ve yukarı da ki gibi duruyor görünüyor. Uygulamamızı çalıştırıyoruz.

11

 

Uygulamamızı çalıştırdığımız zaman yukarıdaki gibi hem genel olarak hata çıkmakta ve referanslarda da ünlem işareti şeklinde hatalar oluşmaktadır. Bu hataları aşağıdaki adımları gerçekleştirerek giderebiliriz.

12

 

Projemizin herhangi bir yerinde sağ tıkladığımızda “Manage NuGet Packeges..” seçeneğine tıklıyoruz.

13

 

Evet bunu gerçekleştirdikten sonra karşımıza gelen pencerenin üst kısmında sarı bir uyarı kısmı ve ora da da “Restore” yazan bir buton çıkacaktır. Buna basarak bu hataların giderilmesini sağlayabiliriz.

14

 

Gördüğünüz gibi şuan oluşan hataların giderilme işlemi gerçekleştirilmektedir.

NOT: Eğer projeyi ilk açtığınızda çalıştırmayıp bu hataları almadığınız zaman bu işlemi yaparsanız NuGet ta hata düzelme işlemi için uyarı kısmı ve Restore butonu gelmeyecektir.

15

 

Hatalarımızı giderdikten sonra karşımıza yukarıdaki gibi bir uygulama açılacaktır. Birinci kısma yazıp kaydet dedikçe servisimize kaydedecek ve ikinci kısımda bu kaydedilen bilgiyi görebileceğiz.

16

 

Yukarıda da gördüğünüz gibi kaydettiğim gibi hemen ikinci taraf güncellenerek kaydettiğim gelmektedir. Eğer ikinci kısımda seçme işlemi yaparsak bu onların listeden silinmesini sağlar.

17

 

Şimdi azure tarafına gidiyoruz ve üst tarafta “DATA” kısmına tıklayarak tablomuzu göreceğiz.

18

 

Gördüğünüz gibi proje oluşturma adımlarında oluşturduğumuz tablo burada durmakta ve bu tıklayarak tablonun içine giriyoruz.

19

 

Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi uygulamada kaydettiğiniz bütün verilerim burada bulunmaktadır.

NOT: Uygulama tarafında sildiğimiz verilerde burada gözükecektir. Yani orada sildiğiniz verinin arka planda tablodaki “Complete” değeri “True” olacaktır ve değerimiz uygulama arayüzünde gözükmeyecektir.

Gördüğünüz gibi arkadaşlar mobil servis olayı bu kadar kolay ve sizde birden fazla platformlardaki uygulamalarınızda bunu sayesinde tek yönetim yapabilirsiniz. :) :)

Kategori:Microsoft Azure ve Microsoft 365

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir