İçeriğe geç

SharePoint Farm Solution’da Debug Yapmak

Merhaba arkadaşlar, kendi lokalimiz de sharepoint çalışması yapıyoruz diyelim veya yazılım geliştirmesi yaptığımız server sharepoint kurulu server ise burada rahatlıkla debug yaparak kodumuz üstünde adım adım gidebilir veya hata varsa hatanın nerede ve hangi aşama da karşımıza çıktığını görebiliriz.

Not: Bunu sadece yazılım geliştirme yaptığımız ve sharepoint ortamının yüklü olduğu ortam aynı yerde ise yapabilmekteyiz.

Paketimizi ortama deploy ettik diyelim ve debug yapmak istiyorsak visual studio da istediğimiz alanlara breakpoint bırakıyoruz ve visual studio nun üstteki menülerinden “Tools” kısmına gelip oradan “Attach to Process…” kısmına tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

FarmSolution

Burada “Show processes from all users” seçili olacak şekilde listeden bütün “w3wp.exe” leri arayıp buluyoruz ve sadece onları seçerek “Attach” butonuna basıyoruz.

Not: Burada bütün w3wp.exe leri seçerek bütün kullanıcılarda kontrol ederek sizin aktif olan kullanıcınıza geldiğinde debug yapmasını istiyorsunuzdur. Bu eğer diğer kullanıcılarda sisteme bağlı ve çalışma yapıyor ise ki özellikle aynı projede ise onları farklı durumlarda etkileyebilme durumu vardır. Bunu engellemek için ise IIS e girip oradan server ı seçerek “Worker Processes” e girip oradan sitenın kullanılan ID bularak w3wp.exe den de o ID olanını seçerek sadece kendi kullanıcımıza debug yapabiliriz.

Bu işlemi yaptıktan sonra Visual Studio muz debug moda geçmiş bulunmaktadır Tek yapacağımız şey kodun bulunduğu sayfayı tekrardan yüklemek ve kod üstünde ilerleyerek işlemlerimizi yapmak 🙂

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir