İçeriğe geç

SharePoint Farklı Kullanıcıyla Oturum Açma

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere benimde sık sık başıma gelen bir olay için ufak bir ipucu vereceğim. Sharepoint default yapısında gelmeyen ve özellikle çalıştığımız ve genellikle çoğu müşteri ortamlarında da olmayan kullanıcı sekmesi altında farklı kullanıcı ile oturum açma seçeneği yok iken farklı kullanıcı ile oturum açma ihtiyacı duyabiliyoruz.

Bu durumda kullanıcının makinede yetkisi var ise tarayıcıyı farklı kullanıcı ile aç diyerek kullanıcı değiştirip tarayıcı üzerinden gidebiliriz.

Bu ve benzeri yöntemlerle olup olmaması için uğraşıp durmaktansa aşağıdaki adresi site adresimizin sonuna koyarak gittiğimizde var olan oturumumuzu kapatarak oturum açmamızı istediğimiz kullanıcı bilgilerini girmemiz içinde giriş ekranı gelecektir.

/_layouts/closeConnection.aspx?loginasanotheruser=true

Aslında aderse baktığınızda yapmak istediğimiz işlemin ingilizce olarak tanımlanmış halini göreceksiniz. Ondan dolayı akılda tutulması da daha rahat olacaktır.

Bunun yerine sharepoint ribbonda yer alan kullanıcı sekmesinin altına bir seçenek olarak bu özelliği nasıl ekleyeceğinizi öğrenmek için tıklayınız.

Kategori:SharePoint

Tek Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir