İçeriğe geç

SharePoint Sayfaya WebPart Eklerken “It is not registered as safe” Güvenlik Hatası

Merhaba arkadaşlar sizlere bugün sharepoint ortamında geliştirdiğiniz bir webpartı sayfaya eklerken alınan “A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe.” hatasının nedeninden ve çözüm yollundan bahsedeceğim.

Webpartımızı yazdık ve sayfaya eklemeye çalıştığımızda aşağıdaki gibi hata verebilir ve hatta kodumuzu debug edemediğimiz için hatanın nerede olduğunu bile fark edemeyebiliriz.

addWebpartError1

addWebpartError2

Dediğim gibi yukarıdaki hata ekranları ile karşılaşırsanız eğer bunun sebebi projenizde webpartınızı koyduğunuz klasör isimlerini ya da webpart isimlerini sonradan güncelleyip webpart içindeki tüm alanlarda tam olarak güncellenmeyip eski namespace adlarının kalması ile bu sorun oluşmaktadır.

Webpartınızda aşağıdaki noktalarda namespace adlarının  güncel olduğunu kontrol ederek eski adları yenisi ile güncellediğiniz zaman sorununuz çözülmüş olacaktır.

  • Webpartınıza sağ tıklayıp Properties diyoruz. Açılan ayarlar ekranında “Safe Control Entries” kısmını bularak yanındaki “…” tıklıyoruz ve güvenlik kontrol ekranını açıyoruz. Burada gelecek olan entrylerde Namespace kısmını kontrol ediyoruz ve yanlış ise güncelliyoruz.
  • Webpartımızın içerisindeki .webpart uzantılı xml dosyasını açıyoruz ve orada metaData tagı içerisindeki type kısmındaki name tanımındaki namespace adresini kontrol ederek yanlışlık var ise burayı da güncelliyoruz.
  • Webpartımızın user control ascx dosyasında Control tagındaki Inherits kısmındaki usercontrol adres uzantısındaki namespace adresini kontrol ederek düzeltiyoruz.
  • Webpartımızda user control cs ve webpart cs dosyalarındaki namespace adreslerini kontrol ederek düzeltmemiz gerekmektedir.

Evet arkadaşlar yukarıdaki adımları dikkatli bir şekilde kontrol eder ve düzeltirsek bunun yanı sıra projemizde başka herhangi bir hata yok ise webpartımızı sorunsuz bir şekilde istediğimiz yere ekliyor olacaksınız 😉

Kategori:SharePoint

Tek Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir