İçeriğe geç

SharePoint Site “Service Unavailable HTTP Error 503 The Service Is Unavailable” Hatası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Sharepoint ortamında karşılaştığım bir hatanın çözümünden bahsedeceğim.

1

Yukarıda ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi sharepoint sitemize girdiğimiz zaman sitemizin IIS üzerinde durduğunu ve sayfamızda “Service Unavailable – HTTP Error 503. The service is unavailable.” hatasının verdiğini görüyoruz.

2

Doğal olarak IIS server ortamında “Application Pools” kısmına giderek sitemizi tekrar başlatıyoruz ve sitemize tekrar girmeye çalıştığımız zaman sitenin tekrar aynı hatayı verdiğini görüyoruz. IIS tarafına gitiğimiz zaman ise orada sitenin tekrar durduğunu fark ediyoruz.

Daha önceden site sorunsuz çalışırken birden bire böyle bir hata vermesi ve bu durumda her zaman sitemizi başlattıktan sonra sayfaya girmeye çalıştıkça site tekrar tekrar durması garip bir sorun olarak gelecektir.

Bu durum sitenin “Identity” user olarak belirlenen kullanıcısının şifresinin değişmesinden kaynaklı olarak çıkmaktadır.

3

Bu durumda IIS üzerinde “Application Pools” kısmına giderek sorun yaşadığımız siteyi buluyoruz ve sağ tıklayarak “Advanced Settings…” kısmına tıklıyoruz.

4

Karşımıza bir poppup ile “Advanced Settings” ayar ekranı açılacaktır. Bu kısımda “Process Model” kısmında “Identity” kısmını buluyoruz ve asıl sitemize set edilmiş kullanıcıyı görüyoruz. Bu kısma tıkladığımız zaman yanında üç nokta çıkmaktadır ve buna tıklayarak kullanıcımıza tekrardan set edebiliriz.

5

Üç noktaya tıkladıktan sonra karşımıza “Application Pool Identity” ayarı için bir poppup daha açılacaktır. Bu kısımda “Custom account” kısmı seçili kalmaya devam edecektir ve bununyanında yer alan “Set…” butonuna tıklıyoruz.

6

Karşımıza çıkacak “Set Credentials” poppup ında domain adresi ile kullanıcı aını ve şifresini girerek “OK” butonun basarak tekrar kullanıcımızı ve yeni şifresini set ediyoruz.

Bu aşamadan sonra “OK” butonlarına basarak tüm poppupları kapatıyoruz ve “IIS reset” atarak “Application Pools” kısmından tekrardan sitemizi başlatıyoruz.

7

Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra sitemize tekrar girmeye çalıştığımız zaman eskisi gibi sitemize girebildiğimizi ve sorunumuzun çözüldüğünü görebilirsiniz.

 

Kategori:SharePoint

Tek Yorum

  1. Hasan Hasan

    Application_SessionID değerinin zamanından önce kaybolmasının sebebi de bu olabilir mi ? Oturum açıyorum SessionID ye bakıyorum , sayfada 5 dk işlem yapmazsam oturum ve Tüm Session lar kayboluyor.Localde olmuyor , çünkü orda ApplicationPoolIdentity kullanıyorum ama serverdadaki kimlik başka IWPD_15(xxx16) olarak atanmış görmekteyim ?
    Bu sorunu bir türlü geçemedim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir