İçeriğe geç

SharePoint Page Layout’a User Control Ekleme

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere SharePoint ortamında oluşturmu olduğunuz webpart user controllerini page layouta nasıl ekleyeceğimizden bahsedeceğim.

Bu durum genellikle bir sayfa yapısında her oluşturulma da gelmesini istediğimiz webpartların user controllerini bu şekilde kullanarak kolaylık sağlayabiliriz.

İlk olarak user controlümüzü oluşturup SharePoint ortamımıza deploy ediyoruz.

Daha sonrasında ise Sharepoint Designer üzerinden “Page Layout” lara geliyoruz ve bu user controlümüzü ekleyeceğimiz page layoutu açıyoruz.

Burada üst kısımda register kısmında user controlümüzü eklememiz gerekmektedir.

<%@ Register TagPrefix=”TestTagPrefix” TagName=”TestUserControl” Src=”~/_controltemplates/Test/TestUserControl.ascx” %>

Bu kısımda “TagPrefix” ve “TagName” kısımlarını isteğe bağlı özel isimler olacak şekilde belirliyoruz. Bu kısımlar user controlü sayfaya eklemek istediğimiz zaman lazım olacak.

Daha sonrasında ise alt kısımda user controlümüzü eklemek istediğimiz content içine gelerek aşağıdaki formatta user controlümüzü ekliyoruz.

<TestTagPrefix:TestUserControl runat=”server” ID=”TestId”/>

Bu kısımda “TestTagPrefix” ve “TestUserControl” kısımları üst kısımda user controlümüzü register ederken belirlediğimiz “TagPrefix” ve “TagName” isimlerine denk gelmektedir.

Registerda user control adresini doğru verdikten sonra diğer işlemleri de gerekli şekilde gerçekleştirdiğiniz zaman user controlünüz page layoutunuza eklenmiş olacaktır.

add-user-control-page-layout

Yukarı da default bir page layouta test için oluşturmuş olduğum user controlü eklenmiş hali görünmektedir.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir