İçeriğe geç

Xamarin Android Emülatörde “Couldn’t set up the UDP port” Hatası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Xamarin android emülatörde karşılaştığım bir hatanın çözümünden bahsedeceğim.

udp-port-error

Yukarıda da gördüğünüz gibi emülatörümü çalıştırdığım zaman ekran da “Couldn’t set up the UDP  port” hatası vermektedir ve bu hatadan sonra emülatörümüz kapanmakadır.

1

Bu hatanın çözümü için “Hyper-V Manager” yöneticimizi açıyoruz ve “Virtual Machines” kısmında hangi emülatörümüzden hata alıyorsak onu seçerek sağ tarafta yer alan aksiyon listesinden “Virtual Switch Manager…” olana tıklıyoruz.

2

Burada açılacak olan poppup ekranında “Virtual Switches” kısmında yer alan virtual switchlerden “Windows Phone Emulator Internal Switch” olanını seçiyoruz.

3

Açılan properties kısmında isim ve ayarları aklımızda tutarak “Remove” tuşuna basarak bu ayarlamaları siliyoruz ve hatta diğer kayıtlı olanları da tamamen siliyoruz. “Remove” tuşuna bastıktan sonra değişikliklerin kaydedilmesi için “Apply” butonuna basarak silme işlemlerini tamamlıyoruz.

4

Tüm ayarlar silindikten sonra “New virtual network switch” butonuna tıklıyoruz.

5

Sağ tarafta açılan ayar ekranında daha önceden sildiğimiz ve ayarlarını not aldığımız “Windows Phone Emulator Internal Switch” ayarı olduğu için “Internal” olanı seçiyoruz ve “Create Virtual Switch” butonuna basarak virtual switchimizi oluşturuyoruz.

6

İsmini ve genel ayarları eskisi ile birebir aynı yaptıktan sonra “Apply” tuşu ile ayarlarımızı kaydedip “OK” butonu ile de işlemimizi tamamlatıp ekranı kapatıyoruz.

Daha sonrasında ise “Hyper-V Manager” yöneticisini kapatıyoruz ve tekrardan Visual Studio da uygulamamızı açarak emülatörde çalıştırıyoruz.

7

Gördüğünüz gibi emülatörümüz sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı. 🙂

Kategori:Xamarin

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir