İçeriğe geç

SharePoint Farm Configuration Wizard Çalıştırdığımız Zaman “Operations started by an earlier run of the Farm Configuration Wizard are still in progress.” Hatası ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar Bugün sizlere Sharepoint Central Admin üzerinde yer alan “Farm Configuration Wizard” çalıştırdığımız zaman çıkabilecek bir hatadan ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

SharePoint Central Administration sayfamıza gittiğimiz zaman sol menüde en alt kısımda yer alan “Configuration Wizards” linki ile yukarıda ki alana giderek “Launch the Farm Configuration Wizard” ı tıklayarak SharePoint üzerinde yer alan servis ve ayaları tekrardan configüre etme ihtiyacı duyabiliyoruz.

Bazen karşımıza yukarıdaki gibi bir hata çıkabilir. Bu durum arka planda bir tane Farm Configuration Wizard ın hala çalışır durumda olduğunu ve onu tamamlamadan ya da sonlandırmadan tekrar çalıştıramayacağımızı söylemektedir.

Bu durumda yine Central Admin tarafında menümüzden “Monitoring” kısmından çalışan timer joblar sekmesine gidiyoruz.

Bura da çalışmakta olan “Farm Configuration Wizard” Timer Job unu buluyoruz ve Job Title tıklayarak Timer Job detayına gidiyoruz.

Karşımıza çıkan ekranda “Delete” butonuna basarak bu timer job aktivitemizi siliyoruz.

Daha sonradan tekrar Farm Configuration Wizard ekranımıza giderek sorunsuz bir şekilde çalıştırma wizardı çalıştırma işleminizi başlatabilirsiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir