İçeriğe geç

SharePoint Direct Dependencies Limit with Master page User Controls Hatası

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere sharepoint ortamında bir page layoutta belirli bir adetten fazla user control kullanımından kaynaklı oluşan bir hatadan ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

Default olarak bir sharepoint ortamında bu sayı 11 ve üzeridir.

Gördüğünüz gibi sayfamıza girdiğimiz zaman yukarıdaki gibi bir limit uyarı hatası ile karşılaşıyoruz. Bunun çözümü için ise bu limiti arttırmamız gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

İlk olarak sharepoint sunucunuza gidiyorsunuz ve file explorer üzerinden “C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\” konumuna geliyorsunuz. Burada yer alan klasörlerden sorun yaşadığınız sharepoint sitesini bulup o klasöre giriyorsunuz. Klasörde yer alan “web.config” dosyasını açıyoruz.

Bu dosya içerisinde yer alan “DirectFileDependencies” propertisine sahip olan “safeMode” tag ismini buluyoruz. Bur kısımındaki “DirectFileDependencies” propertisinde yer alan sayı bizim limitimizi belirlemektedir. Bu sayıyı ihtiyacımıza göre arttırıp dosyamızı kaydettikten sonra sayfayı tekrar yenilediğimizde sorunun giderildiğini ve sayfamızın sorunsuz bir şekilde açıldığını göreceksiniz.

Kategori:SharePoint

Tek Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir