İçeriğe geç

SharePoint Online’da Konsol Uygulamasında ClientContext Kullanarak Mail Gönderme İşlemi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint online tarafında console uygulaması kullanarak ClientContext ile nasıl mail göndereceğinizden bahsedeceğim.

NOT: Sharepoint online tarafında sharepoint üzerinden mail atma işlemlerinde dışarı kullanıcılarına hiç bir şekilde mail gönderimi yapılamamaktadır. Sharepoint içinde tanımlı olan kullanıcılara sadece mail gönderimi yapılabilmektedir.

İlk olarak console uygulamamızı açıyoruz ve aşağıdaki referansları projemize ekliyoruz.

  • Microsoft.SharePoint.Client – Version: 16.0.0.0
  • Microsoft.SharePoint.Client.Runtime – Version: 16.0.0.0
  • System.configuration – Version: 4.0.0.0

Yukarıdaki referansları ekledikten sonra ilk önce app config tarafında sharepoint tarafında sitemize bağlanacağımız bilgilerimizi statik alabilmek için site adresi kullanıcı mail adresi ve şifresini appSettings olarak ekliyoruz.

Daha sonra Program.cs de Main içine geliyoruz ve sitemize bağlantı yapacağımız kodu ekliyoruz. Bu konuyu anlattığım makeleye ulaşmak için tıklayınız.

Daha sonra EmailProperties kullanarak göndereceğimiz mailin detaylarını ekliyoruz.

Burada to kısmında liste şeklinde yapma sebebim virgül ekleyerek birden fazla kullanıcı tanımlanabilir bir yapı olması içindir. Tüm parametre değerlerini sizin mail detaylarınız ile güncelleyebilirsiniz.

En son aşamada ise Utility SendEmail kullanarak clientcontext ve email bilgilerimizi yolluyoruz ve ExecuteQuery diyoruz.

Bu işlemlerden sonra uygulama tamamlanmış olacaktır ve mail gönderme işlemini yapabileceksiniz.

Kodun tamamı aşağıdaki gibidir.

Projenin çalışır halinin tamamını aşağıdan github adresimden indirip app config ve mail bilgilerini güncelleyerek kullanabilirsiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir