İçeriğe geç

SharePoint Workflow Manager Kurulumu Sırasında Register-SPWorkflowService Powershell Komudu Çalıştırıldığında Alınan “Register-SPWorkflowService Workflow XAML failed validation due to the following errors” Hatası ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Sharepoint 2013 ve 2016 ortamlarında workflow manager kurulumu sırasında karşılaşılan bir sorundan ve bu sorunun çözümünden bahsedeceğim.

Daha önce SharePoint Workflow Manager Kurulumu adlı bir yazı ile workflow manager nasıl kurulacağından bahsetmiştim.

Bu işlem aşamasında kurulumları tamamladıktan sonra bağlantıyı sağlaması için “Register-SPWorkflowService” komudunu kullanarak powershell kodu çalıştırarak bu bağlantıyı sağlıyoruz.

Bu kod çalıştırıldığı zaman aşağıdaki gibi bir hata ile karşılaşabilirsiniz.

Bu durumda eğer önceki adımları sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiyseniz yapmanız gereken 4 adım yeterki olacaktır.

  • İlk olarak Service Bus servisini güncellemeniz gerekmektedir. Cumulative Update for Service Bus 1.0 (KB2799752) tıklayarak gelen adresten sisteminize uygun dilde update seçerek indirip yüklemeniz gerekmektedir.
  • Service Bus servisini update ettikten sonra Workflow Managerı da güncellemeniz gerekmektedir. Cumulative Update 3 for Workflow Manager 1.0 (KB3104066) tıklayarak gelen adresten sisteminize uygun dilde update dosyasını seçerek indirip kurmanız gerekmektedir.
  • Kurulumlar önce “Service Bus” sonra da “Workflow Manager” olacak şekilde sorunsuz ve tamamen kurduktan sonra kurulum yaptığınız makineyi yeniden başlatmanız gerekmektedir.
  • Son adım olarak ise “Register-SPWorkflowService” komutunu tekrardan powershell de çalıştırıyorsunuz.

Yukarıdaki adımları sırası ile ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiğiniz zaman hata vermeden işleminizi tamamlayıp devam edebilirsiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir