İçeriğe geç

SharePoint Redirect Page (Yönlendirme Sayfası ) Yönlendirme Zaman Aşımı Süresinin Değiştirilmesi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint ortamında redirect page sayfasının sayfa açıldıktan sonra default olarak 5 saniye sonra tanımlanan sayfaya yönlendirme işleminde bu beş saniyeyi nasıl değiştirebileceğinizden bahsedeceğim.

Sharepoint sitemize yönlendirme yapacak bir sayfaya ihtiyaç duyduğumuz zaman Redirect Page tipinde bir sayfa oluşturarak bu ihtiyacımızı görebiliriz.

Yukarıda gördüğünüz gibi sayfa oluşturma sırasında sadece Page Layout tipi olarak “(Redirect Page) Redirect” seçmeniz yeterli olacaktır.

Sayfayı oluşturduktan sonra sayfa özelliklerinden “Redirect URL” parametresini yönlenmesini istediğiniz site adresini yazmanız gerekecektir.

Bu işlemden sonra bu sayfayı açtığınız zaman aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır. Bu default şekilde gelen özelliklerle bir yönlendirme sayfasıdır.

Sayfada beş saniye içinde aşağıda verilen url adresine yönlendirileceği yazmaktadır. Bu sayfayı isteğinize göre güncelleyip düzenleyebilirsiniz.

Peki default olarak tanımlanan 5 saniye süreyi nasıl değiştireceğiz.

Bunun için Sharepoint Designer açıyoruz. Sol menü de yazan “Page Layouts” seçeneğine tıklayarak page layoutlara gidiyoruz ve burada yer alan “RedirectPageLayout.aspx” page layoutunu buluyoruz.

İhtiyaca göre bunu çoğaltabilir ya da direk bunun üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Ben direk bunun üzerinde değişiklik yapacağım. Page layoutu check out yaptıktan sonra düzenliyoruz.

Burada yer alan “RedirectControl” tagı içerisindeki “SecondsBeforeRedirect” parametresinin değerini güncellemeniz yeterli olacaktır. Gördüğünüz gibi default olarak 5 tanımlı gelmektedir.

Ben bu parametreyi “10” olarak güncelleyip kaydedip page layoutumu check in yapıyorum.

NOT: Eğer sayfa hiç açılmadan direk yönlendirme yapılmasını istiyorsanız bu parametrenin değerini “0” olarak güncellenemiz yeterli olacaktır.

Gerekli güncellemeleri doğru bir şekilde yaptıktan sonra tekrar sayfamıza gittiğimiz zaman sayfa da yazan süreninde değiştiğini göreceksiniz.

Yukarıda da gördüğünüz gibi sayfanın yönlendirme süresini 10 saniye olarak göstermektedir ve 10 saniye sonra sayfa aktarımını yapacaktır.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir