İçeriğe geç

SharePoint Asset Library İçerisine Eklenen Videolara Tıklandığında Detay Sayfasında Videonun Otomatik Başlamasını (AutoPlay) Kapatmak

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint ortamında oluşturduğumuz bir asset library içerisine eklenen videoların liste sayfasında tıklandıktan sonra açılan detay sayfasında ki video oynatıcısının autoplay özelliğini nasıl değiştirebileceğinizden bahsedeceğim.

İlk olarak asset library imizi oluşturuyoruz.

Bu asset library imize bir video ekliyoruz.

Bu kısımda library imizin içerisinde gördüüğünüz gibi bir tane ya da eklememize göre daha fazla video görünecektir. Herhangi bir video dosyasına da tıkladığımız zaman bize bu videonun detay ekranını video ile birlikte açacaktır.

Yukarıdaki ekran görüntüsündende göreceğiniz gibi video detayına girer girmez video oynamaya başladı ve bunun son kullanıcı deneyimi için otomatik oynamaya başlaması yani autoplay özelliği kapatılmak istenebilir. Girildiğinde video kapalı şekilde gelecek isteğe bağlı olarak oynatılabilir olması istenebilir.

Bu durumda aşağıdaki adımları yaparsanız bu özelliği değiştirebilirsiniz.

İlk olarak yapmamız gereken şey yukarıdaki ekranda olduğunuz zaman yani asset library inizin “/Forms/Video/videoplayerpage.aspx” sayfasında olduğunuzda sağ üst tarafta yer alan ayar ikonuna tıklayarak açılan menüden “Edit page” seçeneğine tıklıyoruz.

Sayfa yukarıdaki gibi edit mode haline geldikten sonra yukarıdaki görseldeki gibi “Zone 1” alanının içerisinde yer alan video oynatıcısının yer aldığı “Untitled [1]” webpartının sağ üst köşesindei check boxa tick atarak seçiyoruz.

Bu işlemi yaptığımız zaman üst ribbon da “MEDIA” adında bir tab gelecek ve bu tab yer alan “Properties” alanında “Start media automatically” check boxında yer alan tick işaretini kaldırıyoruz. Gördüğünüz gibi burada medya dosyası ile ilgili farklı ayarlarda yer almaktadır.

Ayarlamamızı yaptıktan sonra yine ribbonda yer alan “PAGE” sekmesinden yer alan “Stop Editing” butonuna tıklayarak sayfamızdaki değişiklikleri kayıt ederek düzenleme sayfasını kapatıyoruz. Bizi liste sayfasına tekrardan yönlendirecektir.

Daha sonra herhangi bir video dosyasına tekrardan girdiğimiz zaman videoların otomatik oynamaya başlamadığını ve sayfanın yukarıdaki gibi açıldığını göreceksiniz. İsteğe bağlı siz videoları başlatabilirsiniz.

NOT: Bu işlem her bir asset library için ayrı ayrı yapılması gerekmektedir.

Yukarıdaki anlattığım işlemleri ve adımları sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra göreceğiniz gibi asset library de yer alan videoların otomatik olarak başlatılmasını kapatmış olacaksınız.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir