İçeriğe geç

SharePoint Site Backup Alırken Sitede “We apologize for the inconvenience, but we’ve made OneDrive and sites read-only while we do some maintenance.” Çıkan Mesaj ve Mesajın Düzeltilmesi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint sitesi üzerinde işlem yaparken karşınıza çıkabilecek bir mesajdan ve bunun nasıl düzeltileceğinden bahsedeceğim.

Herpimiz her zaman bir sharepoint web application başka bir ortama taşımak ya da yedek amaçlı backup powershell ile alabiliyoruz.

Bunun için microsoftun kendi dokümantasyonunda da geçtiği gibi yukarıdaki powershell kodunu kendi bilgilerimize göre düzenleyip kullanırız. Burada site büyüklüğüne göre backup alma süresi değişebilir. İşlem sürdüğü sırada bazı sitelerde aşağıdaki gibi “We apologize for any inconvenience, but we’ve made the site read only while we’re making some improvements.” yazan bir mesaj uyarısı çıkabilir.

Burada site backup alındığı süre boyunca bakım moduna alınır ve bu sürede site de herhangi bir değişiklik vs yapılmasına izin verilmez. Genellikle backup alma işlemi tamamlandıktan sonra site bakıp modundan çıkartılıp uyarı mesajı da gider ve site kullanımı eskisi gibi olur. Ama bazen backup alma işlemi tamamlandıktan sonra da bu işlem gerçekleşmez ve site bakım modunda kalmaya devam eder.

Bu durumda tekrar bir powershell kodu ile siteyi bakım modundan çıkarabilirsiniz.

Yukarıdaki powershell kodunda site adresi yerine kendi sitenizin adresini yazarak çalıştırdığınız zaman siteniz bakım modundan çıkacaktılıp uyarı mesajı da daha gelmeyecektir. Bunun yanı sıra site kullanımı da eskisine geri dönecektir.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir