İçeriğe geç

SharePoint Excel Tablo İçeri Aktarma (Import Spreadsheet) Özelliğini Kullanarak Liste Oluştururken Çıkan “Feature requires a browser that supports ActiveX controls” Hatası ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere SharePoint ortamında elinizde bulunan bir excel tablosunu sharepoint listesi olarak veriler ile aktarmak için kullandığımız Import Spreadsheet özelliğinde karşımıza çıkabilecek bir hatadan bahsedeceğim.

Sharepoint ortamında “Site Contents” kısmında “Add App” dediğimiz zaman karşımıza çıkan özelliklerden biri de “Import Spreadsheet” özelliğidir.

Bu sayede elimizde olan bir excel veri dosyasını sharepoint ortamına verisi olan bir liste olacak şekilde aktarabiliriz. Bazen bu özelliği kullanırken internet explorer tarayıcısını yönetici olarak kullansak bile aşağıdaki gibi hatalarla karşılaşabiliriz.

Bu hatalar “The specified file is not a valid spreadsheet or contains data to import” ve “Feature requires a browser that supports ActiveX controls” olarak popup olarak gelmektedir.

Bu durumda yapmamız gereken internet explorer tarayıcısında F12 ile “Emulation” sekmesine gelmek ve “Mode” başlığı altında yer alan “Document mode” ayarını “10” olarak seçiyoruz.

Bu ayarı tamamladıktan sonra “Import Spreadsheet” özelliğini sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

 

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir