İçeriğe geç

Windows 8 Uygulamasında WCF Servis Kullanımı

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere bir WCF servis uygulamasını Windows 8 uygulamasında nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Ben bu makale için gönderdiğimiz iki string sayıyı toplayıp string olarak geri dönen bir servis yazdım ve bunun üzerinden uygulamamızı yazıyor olacağız.

İlk olarak Visual Studio muzu açıyoruz.

1

 

“New Project…” diyoruz.

2

 

Sol kısımdan “Windows Store” seçip “orta kısımdan da “Blank App(XAML)” kısmını seçerek projemizin de ismini verdikten sonra “OK” diyerek projemizi oluşturuyoruz.

3

 

Projemiz açıldıktan sonra sağ taraftan “MainPage.xaml” kısmına tıklayarak uygulamamızın ana sayfasını açıyoruz.

4

 

Açılan ekran ta toolBox tan gerekli nesneleri uygulamamıza ekliyoruz ve unutmuyoruz ki bura da nesnelerimize erişebilmek için isimlerini vermemiz gerekiyor yoksa ulaşmakta sorun yaşayacağız.

Şimdide WCF servisimizi ekleyelim. Sağ tarafta “References” kısmına sağ tıklıyoruz.

5

 

Sağ tıkladıktan sonra gelen menüde “Add Service References…” kısmına tıklıyoruz.

6

 

Karşımıza gelen küçük ekranda servisimizin adresini üste yazıp “GO” butonuna basıyoruz. Eğer servisimiz sorunsuz çalışıyorsa yukarıda gördüğünüz gibi gelecektir. En son olarak ise isteğe bağlı olarak servisinize isim vererek “OK” butonuna basarak servisimizi ekleme işlemini tamamlıyoruz.

7

 

Tasarladığımız arayüzün kod tarafına geçtiğimiz de yukarıya servisimizi eklememiz gerekiyor yoksa yine ulaşmakta sorun yaşayabiliriz.

8

 

Buton click metoduna geldiğimiz zamanda diğer uygulamalardaki servis çağırma metoduna ek olarak “async-await” eklemeyi unutmuyoruz. Click metoduna “async” ve metodun içine de “await”ekleyerek servisimizi kullanıyoruz.

9

 

Gördüğünüz gibi uygulamamızı çalıştırdığımız da yukarıda ki gibi sorunsuz bir şekilde işlemimizi gerçekleştirmiş olacağız.

Kategori:Windows 8

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir