Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint ortamında yazdığınız bir projede hataları loglayabilmeniz ve bu hataları nasıl görüntüleyebileceğinizden bahsedeceğim.
İlk olarak Loglama için gerekli kodu yazıyorum.
1 2 3 4 5 6 7 |
try { } catch (Exception ex) { SPDiagnosticsService.Local.WriteTrace(0, new SPDiagnosticsCategory("yunusemrearac hata", TraceSeverity.Unexpected, EventSeverity.Error), TraceSeverity.Unexpected, ex.Message, ex.StackTrace); } |
Yukarıda ki kod parçacığı kodumuzun try kısmında gerçekleşen bir hatayı “yunusemrearac hata” kategori adı ile hata mesajını sharepoint loga yazdırıyor. Siz bu hata gelmesini beklediğiniz hangi kod parçacığına eklediyseniz kategori adını ona göre belirleyebilirsiniz. Bu saye de debug yaparak kontrol yapamayacağınız ortamlarda kodunuzun hangi kısmında nasıl bir hata verdiğini rahatlıkla bulabileceksiniz.
Hatayı da ULS ile görüntülediğimiz zaman
Rahatlıkla hataya ulaşablir ve ULS üzerinden filitre yaparak hatta sadece sizin kategoriye ait logların ekrana gelmesini sağlayabilirsiniz.
İlk Yorumu Siz Yapın