Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint ortamında search service kurulumu yaptıktan sonra Search Application Topology kısmında “Unable to retrieve topology component health states. This may be because the admin component is not up and running.” uyarısının vermesi ve topology konfigürasyonunun yapılamaması durumunda yapmanız gerekenden bahsedeceğim.
Central Administrator de search service girdiğiniz zaman topology kısmında karşınıza yukarıdaki gibi bir ekran gelecektir.
Bu durumda Central Administrator > Security > General Security > Configuration service accounts yolunu izliyoruz.
Burada Credential Management kısmında Windows Service – Search Host Controller Service seçerek altta da login olunan kullanıcı seçilerek OK diyerek kullanıcımısı kaydediyoruz.
Eğer kullanıcımız burada yoksa Central Administrator > Security > General Security > Configure managed accounts kısmından kullanıcımızı ekleyebiliriz.
Bu kısımları sorunsuz bir şekilde tamamlayıp search service mize geldiğimiz zaman Search Application Topology kısmında configuration işleminin olduğunu ve çalıştığını göreceksiniz.
İlk Yorumu Siz Yapın