İçeriğe geç

SharePoint Online Site Collection Admin MasterPage Oluşturma Yetki Hatası ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere SharePoint Online üzerinde çalışma yapacağınız zaman karşılaşabileceğiniz bir hatadan ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

İlk olarak SharePoint online üzerinde geliştirme yapmaya başladığınız zaman masterpage inizi oluşturmak ve masterpage temel olarak alarak ilerlemek istediğimiz zaman site üzerindeki ayar kısmına gelerek “Designer Manager ( Tasarım Yöneticisi )” kısmına gelerek buradan kolaylıkla master page html dosyanızı sharepoint için uygun bir şekilde convert edebilirsiniz ve bu işlem sırasında masterpage html dosyanızı yükledikten sonra kaydedeceğiniz sırada site de “Site Collection Admin” yetkisinide bile olursanız olun aşağı daki gibi bir yetkiniz olmadığına dair hata ekranı alabilirsiniz.

Burada erişim isteğinde bulunup sonradan arka planda erişim yetkisini onaylayarak herhangi bir sonuca varamazsınız. “Site Collection Admin” olduğunuz halde bu hatanın vermesi sizi şaşırtacaktır.

Bu kısım da “SharePoint Online Central Admin” tarafında yapılacak ufak bir değişiklik sayesinde sorunu çözerek işleminizi yapmaya devam edebilirsiniz.

NOT: Bu kısımda SharePoint Online Central Admin kısmına gitmeniz için “Site Collection Admin” yetkiniz olması yeterli olmayacaktır ve sizin “Talent Admin” yetkisinde olmanız gerekmektedir.

Dediğimiz gibi “Talent Admin” kullanıcısı ile SharePoint online sitenize giriş yaptıktan sonra sol üst kısımda yer alan menüye tıklıyoruz ve “Admin” yazan uygulama kutucuğuna tıklıyoruz. Dediğim gibi bu kısım sadece “Talent Admin” yetkisine sahip kullanıcılara çıkacaktır ve “Site Collection Admin” kullanıcısı ile giriş yaptığınızda da görünmeyecektir.

Bu kısımda karşınıza “Office 365 Admin Center” gelecektir. Bu sayfada tekrardan sol menü ye yer alan en alt kısımdaki “Admin Centers” dropdown ı açarak “SharePoint” seçeneğine tıklıyoruz. Bu işlem bizi “SharePoint Online Admin Center” merkezine götürecektir.

“SharePoint Admin Center” sayfasına geldikten sonra tekrardan sol menüde yer alan “settings” kısmına tıklıyoruz ve ayarlar sayfamıza gidiyoruz.

Geldiğimiz sayfa da “Custom Script” kısmını bularak her iki seçenektede en alt kısımları seçerek yetkileri veriyoruz ve kaydediyoruz. Ayar kısmında da yazdığı gibi bu ayarlamaların uygulanması 24 saati bulabilir.

Gerekli ayarlamalarımızı yaptıktan ve üzerinden 24 saat geçtikten sonra SharePoint Online siteniz üzerinde istediğiniz gibi masterpage oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir