İçeriğe geç

SharePoint Central Administration’da Bulunan Farm Solution WSP Dosyalarını Powershell Kullanarak İndirme

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Sharepoint ortamına deploy etmiş olduğumuz farm solution wsp dosyalarını nasıl indirebileceğimizi anlatacağım.

Herhangi bir ortamda wsp paketi güncellemeden önce yedek almak için ya da backup restore ile taşıma yaptığınızda kaynak kodlar yok ise wsp paketlerini de taşıyıp deploy etmek için bu yöntemi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İlk olarak sharepoint portalde “Central Administration” gidiyoruz.

Burada ya sol menüden yada ortadaki listeden “System Settings” e tıklıyoruz.

Burada açılan ekranda ortadaki listeden “Farm Management” başlığı altında yer alan “Manage farm solutions” linkine tıklıyoruz.

Burada sizin sharepoint sunucunuzda yüklü olan tüm farm solution wsp paketlerinin listesini göreceksiniz. Bunlardan hangisini indirmek istiyorsanız onun tam adını alıyoruz.

Daha sonra “SharePoint Management Shell” açarak aşağıdaki kodu sırası ile çalıştırıyoruz.

NOT: Burada “test.wsp” yerine indirmek istediğiniz wsp dosyasını yazıyorsunuz. Birde “C:\WSP\test.wsp” kısmındada dosyanızı kaydetmek istediğiniz konum ve yine hangi isimde kaydedeeğinizi belirtmeniz gerekmektedir.

Gerekli bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup çaşıtırdığınızda belirtmiş olduğunuz konuma belirlediğiniz isimde wsp dosyanız inmiş olacaktır.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir