İçeriğe geç

SharePoint 2016 Kurulumu Yapılırken Ön Gereksinimlerin Yüklendiği “PrerequisiteInstaller.exe” Uygulamasında İnternet Bağlantısı Olduğu Halde “Please check your internet connection and try again” Hatası ve Çözümü

Merhaba Arkadaşlar, bugün sizlere sharepoint ortam kurulumu yapılırken karşınıza çıkabilecek bir hatadan ve bu hatanın nasıl çözülebileceğinden bahsedeceğim.

Sharepoint 2016 versiyonunuzu yüklemeden önce gereksinimleri ve eksikleri kontrol ederek yüklemesi için çalıştırdığımız ön gereksinim uygulaması “PrerequisiteInstaller.exe” çalıştırdıktan sonra bir kaç adım sonra aşağıdaki gibi indirmesi ve yüklemesi gereken bir uygulamayı indirememesi hatası ve bu hatanın sebebini de internet bağlantınızın olduğu halde “Please check your internet connection and try again” şeklinde internet bağlantınızın olmadığına ve bu yüzden indirme işlemini yapamadığına dair bir hata verebilir.

Bu hata aslında sizin internet bağlantınızın olmamasından değil internet explorer güvenlik konfigürasyon özelliğinin açık olmasından kaynaklıdır.

İlk olarak sunucumuz da “Server Manager” a giriyoruz. Burada sol menüde yer alan “Local Server” a tıklayarak bu kısma geçiyoruz.

Açılan perncere de “PROPERTIES” başlığı altında yer alan özelliklerde en sağ orta kısımda yer alan “IE Enhanced Security Configuration” olan ayarı buluyoruz ve bu özelliğin “On” olduğunu görmektesiniz. Bu özelliği kapatarak gerekli ayarlamalarımızı yapmış olacağız.

“On” yazan kısma tıkladığımız zaman burada karşımıza yukarıdaki gibi bir popup açılacaktır. Burada güvenlik konfigürasyon ayarlarını “Off” olarak seçiyoruz ve “OK” butonu ile değişikliklerimizi kaydediyoruz.

Daha sonra bu yaptığımız konfigürasyon ayar değişikliğinin sunucuda tamamlanması için makinemize restart atıyoruz.

Makinemiz açıldığı zaman ön gereksinim uygulamamızı çalıştırdığımızda yüklemelerimizin sorunsuz bir şekilde yüklendiğini göreceksiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir