İçeriğe geç

SharePoint JQuery SPServices Kullanarak Mevcut Kullanıcıda Bulunan Tüm Yetkilerin ve Özelliklerinin Bulunması

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere sharepoint tarafında client bazlı olarak mevcut kullanıcının yetkilerini nasıl kontrol edebileceğinizden bahsedeceğim. Bunun için jquery spservices kullanarak rahatlıkla yetki seviyesini ve bilgilerini öğrenebilirsiniz.

İlk olarak sitemize jquery ve jquery.spservice js dosyalarımızı import etmemiz gerekmektedir. Bu dosyaları ister local olarak ister CDN adresleri üzerinden ekleyebilirsiniz.

Yukarıdaki gibi ve sırası ile önce jquery sonra jquery.spservice olarak şekilde referanslarımızı ekliyoruz. Bu referansları kullanıma göre isterseniz master page, page layout, sayfa ya da kullanımınıza bağlı olarak eklemeniz gerekecektir. Önemli olan kodun çalışacağı sayfa da bu referansların yüklü olarak gelmesidir.

SPService üzerinden kullanıcı yetkileri ile ilgili Id, Name, Description, Hidden, Type, ve BasePermissions bilgilerini alabilmekteyiz. Bu durum için ufak bir function yazdım bunu alıp ihtiyacınıza göre düzenleyip kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki function da gelecek her bir yetki özelliğini console ile yazdırdım. Bu functionu sayfanın console kısmında çalıştırdıktan sonra “getCurrentUserRole()” dediğiniz zaman kullanıcıda var olan yetkileri console yazacaktır.

Örnek çıktı aşağıdaki gibidir.

Id: 1073741829
Name: Full Control
Description: Has full control.
Hiidden: False
Type: Administrator
BasePermissions: 9223372036854775807

Id: 1073741825
Name: Limited Access
Description: Can view specific lists, document libraries, list items, folders, or documents when given permissions.
Hiidden: True
Type: Guest
BasePermissions: 68853760000

Functionda yer alan console log kısmını ihtiyacınıza uygun bir şekilde güncelleyerek kullanabilirsiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir