İçeriğe geç

Microsoft Office 365 Ortamında Oda ve Ekipman (Rooms and Equipment) Tanımlama

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere office 365 tarafında oda ya da ekipman nasıl tanımlayacağınızdan bahsedeceğim.

İlk olarak admin yönetici hesabı ile Microsoft 365 Admin Center adresine giriş yapmamız gerekmektedir. Buraya giriş yaptığınız zaman sol tarafta yer alan menüleri göreceksiniz. Orada “Resources” sekmesini görmeniz gerekmektedir.

Eğer menü de bu kısım yer almıyorsa en alt kıısmda yazan “Customize navigation” tıklıyoruz.

Bu ayara tıkladığınız da sağ tarafta “Customize your navigation pane” ekranı açılacaktır Burada menü de olmasını istediklerinizi seçerek kaydetmeniz gerekmektedir. Seçeneklerde “Resources” kısmını işaretleyip “Save” butonu ile kaydettiğimiz zaman menüye geldiğini göreceksiniz. Eğer burada da bu seçenek gelmiyor ise girmiş olduğunuz hesabın yetkisi bu kısım için yeterli değildir.

Bu kısımda “Resources” menüsüne tıkladığınız da altında gelecek olan “Rooms & equipment” alt menüsüne tıklayıp bu sayfaya gitmeniz gerekmektedir.

Bu ekrana geldiğiniz zaman bu eğer daha önceden bir oda ya da ekipman oluşturmuşsanız eğer bura da listelenecektir. Yeni bir tane eklemek için “Add resources” tıklamamız gerekmektedir.

Karşınıza gelecek ekranda oluşturulacak kaynağı seçiyoruz ve bilgilerini tanımlıyoruz. Daha sonrada “Add” diyerek ekliyoruz. Ben tip olarak oda seçiyorum ve ismini room koyarak mail adresi, kapasitesi, konum ve telefon numarasını girip kaydediyorum. Bu alanları siz kendi tercihlerinize göre doldurabilirsiniz.

Ekleme işlemini tamamladıktan sonra listenize odanın eklendiğini göreceksiniz.

Burada odaya tıkladığınız zaman sağ tarafta oda bilgileri gelecektir. Buradan oda ile ilgili bilgileri ve ayarları istediğiniz gibi güncelleyebilirsiniz.

Bu oda için tanımladığınız adres adında bir mail adresi açılarak tanımlanmış olacaktır ve bu mail adresine sistem kendi bir şifre tanımlayacaktır. Eğer sizde bu mail adresine giriş yapmak istiyorsanız şifreyi güncellemeniz gerekmektedir. Bunun için sol menü de yer alan “Users” seçeneğinin altında yer alan “Active users” seçeneğine tıklıyoruz. Burada tanımlı olan tüm kullanıcılar gelecektir. Oluşturduğunuz oda kullanıcısı da burada olacaktır.

Burada oda kullanıcısına tıkladığınız zaman sağ tarafta kullanıcı bilgilerinin geldiği bir ekran açılacaktır ve üst tarafta “Reset pasword” seçeneğine tıklıyorsunuz.

Karşınıza gelecek olan ekranda şifrenizi uygun şekilde tanımlayıp alttan “Reset” butonu ile şifre değiştirme işlemini tamamlıyoruz.

Eğer hem diğer kullanıcıların da bu odanın takvinimi görebilmesi isteniyorsa ya da graph api gibi servislerden erişim sağlanmak isteniyorsa kullanıcı takvinimde de ayarlamalar yapılması gerekmektedir. Bunun için https://outlook.office.com/calendar/ adresine gidiyoruz ve oda kullanıcımızı mail adresi ve şifresi ile giriş yapıyoruz. Burada gelecek takvim görüntüsünde sol tarafta yer alan takvim listesinden “Calendar” seçerek yanındaki üç nokta ile açılan menüden “Sharing and permissions” ayarına tıklıyoruz.

Karşınıza gelecek olan popup ekranında özel bir yetkilendirme yapacaksanız eğer textbox üzerinden kullanıcınızı da seçebilirsiniz ya da alt kısımda yer alan tüm organizasyon kullanıcıları için olan seçeneğin yetkisini değiştirebilirsiniz. Default olarak bu yetki “Can view when I’m busy” olarak gelecektir. Dediğim gibi bu ayarı “Can view all details” olarak seçiyoruz. Bunların dışında da “Not shared”, “Can view titles and locations” ve “Can edit” seçenekleri bulunmaktadır.

NOT: Burada yapacağınız herhangi bir değişikliğin genel olarak yansıması ortalama bir saat sürebilmektedir.

Bu ayarlamaları da yaptıktan sonra oluşturacağınız oda ya da ekipmanları istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

 

 

Kategori:Microsoft Azure ve Microsoft 365

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir