İçeriğe geç

SharePoint Designer 2013 Workflow Oluştururken “Server side activities have been updated. You need to restart sharepoint designer to use the updated version of activities” Hatası ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere SharePoint designer 2013 workflow oluştururken karşımıza çıkan “Server side activities have been updated. You need to restart sharepoint designer to use the updated version of activities” hatasından ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

Bu hata için internette bir sürü çözüm yöntemi var. Bunlardan bazıları sharepoint designer cache lerini silmemizi söylüyor, bazıları güncellemeleri geçmemizi istiyorlar hatta bazı yerlerde sharepoint designer programını tamamen kaldırıp tekrardan kurmamızı yazan yazılar bile mevcut.

Bu çözümler bazen sorunu gidermemize yardımcı olsa bile bazende hiç bir şekilde sorunun çözülmesini sağlamayabiliyor. Sharepoint designer tamamen kaldırdığınız ve tüm güncellemeleri ile birlikte yeniden kurmanıza rağmen de yine hata devam edebiliyor.

Şimdi size bu çözümlerinde aslında yapması gereken ve herhangi bir hata ya da sorundan dolayı çözümü gerçekleştiremediği sorunun detayından bahsedeceğim. Bu aşamayı yaptığınız zaman aslında diğer tüm çözümlerin yapmaya çalıştığı şeyi yapıyor oluyorsunuz.

Sorunun tam olarak sebebinden bahsedecek olursak designer tarafında web site cache klasörü içerisinde olması gereken iki adet dll eksik olmasından kaynaklı bir hatadır. Cache silme ve programı kaldırıp tekrardan kurma yöntemleri de buradaki dll dosyalarının yeni yüklenmede gelmesini sağlamak ve bu durumda da eğer bu dll dosyaları gelmedi ise hata devam edecektir.

İlk olarak “Microsoft.SharePoint.WorkflowServices.Activities.Proxy.dll” ve “Microsoft.Web.Design.Client.dll” dosyalarını bulup indiriyoruz. İsterseniz SpWf2013CreateErrorDll yazısının üstüne tıklayarak indirebilirsiniz.

Daha sonra file explorer üzerinde “%USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\WebsiteCache\” konumuna gidiyoruz ve işlem yaptığımız site klasörüne giriyoruz ve bunun içinde yer alan “15.0.0.4455” gibi versiyon numarası olan klasöre gidiyoruz.

Bu klasör içerisinde “Activity.xml” ve başka dll dosyaları da olacaktır. Bu klasör içerisine yukarıdaki iki dll dosyamızı ekliyoruz ve sharepoint designer yeniden başlatıyoruz. Bu işlem sonunda sharepoint designer 2013 workflow oluşturmaya çalıştığınız zaman sorunsuz bir şekilde oluşturduğunu göreceksiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir