İçeriğe geç

SharePoint İnternet Explorer Özelliklerini Microsoft Edge Tarayıcısı Üzerinden Kullanmak

Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi artık microsoft internet explorer tarayıcısı desteğini kesiyor ve daha kullanılmayacak. Bildiğiniz gibi sharepoint tarafında özellikle “Open with Explorer ( Explorer ile Aç )” özelliğini sıklıkla kullanmaktayız. Toplu dosya aktarımı ve işlemleri sırasında bayağı bir kolaylık sağlamaktadır.

Bu yazımızda bu internet explorer tarafından sağlanan bu ve benzeri özellikleri microsoft yeni tarayıcısı olan edge üzerinde nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim.

Yukarıda da göreceğiniz gibi edge ile giriş yaptığınız zaman “Open with Explorer ( Explorer ile Aç )” özelliği disable olarak gelmektedir.

Microsoft Edge tarayıcısında sağ üstte yer alan üç noktaya tıklayıp açılan menü üzerinden “Settings ( Ayarlar )” tıklayarak tarayıcı ayarlarına giriyoruz.

Açılan ayar kısmında sol tarafta gelen menüde “Default browser” olan kısma giriyoruz ve orada açılan “Allow sites to be reloaded in Internet Explorer mode” özelliğini “Allow” konumuna getirerek hemen altında yer alan “Restart” botonu ile tarayıcımızı yeniden başlatarak yaptığımız ayarlamanın yansımasını sağlıyoruz.

Gerekli ayarları yaptıktan sonra tekrar sağ tarafta yer alan üç noktaya tıkladığımız zaman “Reload in Internet Explorer mode” seçeneğinin geldiğini göreceksiniz. Bunu seçtiğiniz zaman edge tarayıcısını internet explorer tarayıcısı modunda tekrardan başlatacaktır.

Tarayıcı yeniden yüklendiği zaman yukarı da internet explorer moduna geçtiğine dair internet explorer logosu ve tıkladığında bilgilerde IE modu olduğunu göreceksiniz.

Aynı zamanda internet explorer modunda olduğunuzu gösteren veya edge moduna geçme ve toolbar tarafında gösterilmesini sağlayan butonlarla bir bilgi çubuğu da çıkacaktır.

Tekrardan kitaplığımıza gelip baktığımız zaman “Open with Explorer ( Explorer ile Aç )” özelliğini aktif olarak göreceğiz. Tıkladığımız da windows explorer da sorunsuz şekilde açılacağını göreceksiniz.

Ayarlamaları sorunsuz şekilde yaptığınız zaman yukarıda da göreceğiniz gibi sorunsuz şekilde “Open with Explorer ( Explorer ile Aç )” özelliğini kullanabiliyor olacaksınız.

İnternet explorer modundan çıkıp edge tarayıcı özelliklerine tekrardan geri dönmek isterseniz üst kısımda çıkan butonu ya da yine sağ üst köşe de gelen üç noktaya tıklayıp gelen menü de “Exit Internet Explorer mode” tıklayarak yapabilirsiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir