Merhabalar arkadaşlar bugün size SharePoint ortamındaki bir listeye console uygulaması ile erişip listedeki istediğimiz verileri listelemeyi göstereceğim.
İlk olarak Administrator olarak Visual Studio muzu açıyoruz.
“New Project..” diyoruz.
Karşımıza gelen ekrandan “Console Application” seçiyoruz ve projemize de isim vererek “OK” butonuna basarak projemizi oluşturuyoruz.
Özellikle console uygulamalarında sharepoint ile ilgili bir çalışma yapmanız gerekiyorsa yukarıdaki gibi projeye sağ tıklayıp ayarlarına giderek aşağıdaki ayarlamayı yapmanız gerekiyor. Eğer bu ayarlamayı yapmadığınız taktırde uygulamanız hata verecektir ve çalışmayacaktır.
Gördüğünüz gibi ayarlardan “Build” kısmına gelerek “Platform target” kısmını “x64” olarak seçiyoruz. Dediğim gibi bu ayarı yapmadığımız taktırde console uygulamamız çalışmayacaktır.
Bu ayarı yaptıktan sonra geriye kalan tek şey referanslarımıza sağ tıklayarak “Add Reference” demek ve oradan “Microsoft.SharePoint” bularak uygulamamıza referans olarak eklememiz gerekiyor.
Gerekli ayarlamaları ve eklemeleri yaptıktan sonra geriye sadece kodumuzu yazmak kalıyor. Main sınıfımızın içine gelerek aşağıdaki kodu yazıyoruz.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |
SPSite site = new SPSite("http://yunusemrearac"); SPWeb web = site.OpenWeb(); SPList list = web.Lists["ConsoleList"]; SPListItemCollection itemCollection = list.Items; foreach (SPListItem item in itemCollection) { Console.WriteLine(item["Title"].ToString()); } Console.ReadLine(); |
Yukarıdaki kodu açıklayacak olursak Sırası ile :
- Sitemize bağlanıyoruz. ( http://yunusemrearac yerine bağlanacağınız site adresi gelecektir. )
- Sitemizin alt siteleri varsa onlara web ile bağlanırız. Eğer yoksa veya ana site kullanılacaksa Site.OpenWeb() diyerek açılan siteyi almış oluruz.
- Hemen sonrasında sitemizde bulunan listemize bağlanıyoruz. ( ConsoleList yerine kendi liste adınızı yazacaksınız. )
- Listemizdeki tüm elemanları SPListItemCollection türünde itemCollection adında bir listemize çekiyoruz.
- Sonra da bu listenin içindeki elemanlarından foreach ile teker teker üstünden geçiyoruz.
- item[“Title”] kısmında ise her bir elemanımızın “Title” adındaki kolonuna erişmek istediğimizi söyliyoruz. Tabi siz burada hangi kolona erişmek istiyorsanız o kolunun adını yazıyorsunuz.
Kodumuzu derlediğimiz zaman karşımıza aşağıdaki gibi bir sonuç çıkacaktır.
Listemde o kolonda bulunan sadece 3 eleman vardı ve onlarda listelenmiş bulunmaktadır.
Tabi bunun yanı sıra siz foreach içinde if else, for gibi karşılaştırma veya döngü işlemlerini kullanabilir. Elemanın birden fazla kolonuna erişebilirsiniz.
İlk Yorumu Siz Yapın