İçeriğe geç

SharePoint Online Management Shell “Import-Module : Could not load type ‘Microsoft.SharePoint.Administration.DesignPackageType’ from assembly ‘Microsoft.SharePoint.Client, Version=16.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c’” Hatası ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere local bilgisayara yüklediğiniz sharepoint online management shell uygulamasını açtığınız zaman karşınıza çıkacak olan “Import-Module : Could not load type ‘Microsoft.SharePoint.Administration.DesignPackageType’ from assembly ‘Microsoft.SharePoint.Client, Version=16.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c’” hatasından ve çözümünden bahsedeceğim.

Bu hata genellikle birden fazla sharepoint versiyonu ile çalıştığınız zaman olmaktadır.

Bunun yanı sıra management shell kaldırıp tekrar kurmaya da çalıştığınız zaman yine aşağıdaki gibi bir hata çıkmaktadır.

Bu hataların çözümü için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

  • İlk adım olarak bilgisayarınızda yüklü olan “SharePoint Online Management Shell” ve “SharePoint Online Client SDK” kurulumlarını kaldırmanız gerekmektedir.
  • Kurulumları sorunsuz bir şekilde kaldırdıktan sonra C:\Windows\Microsoft.NET\assembly\GAC_MSIL” konumunda yer alan ve “Microsoft.SharePoint” ile başlayan tüm klasörleri silmeniz gerekmektedir.
  • Powershell yönetici olarak çalıştırıp “Uninstall-Module -Name Microsoft.Online.SharePoint.PowerShell” komutunu çalıştırıyoruz.
  • En son olarakta “Install-Module -Name Microsoft.Online.SharePoint.PowerShell” komutunu çalıştırarak işlemi tamamlıyoruz.

Yukarıdaki adımları eksiksiz ve hata almadan tamamladıktan sonra Sharepoint Online Management Shell sorunsuz çalışacaktır.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir