İçeriğe geç

Windows Phone Dev Center Uygulama Yayınlama

Merhaba arkadaşlar bugün size üyeliğimizi yapmış olduğumuz Windows Phone Dev Center üyeliği ile uygulamalarımızı yayınlamayı gösterecem.

Evet arkadaşlar sisteme giriş yapıyoruz.

1

“Dashboard” kısmına geldiğimizde burada üyeliğimiz ve uygulamalarımız ile ilgili genel özellikleri görüyor olacağız. Sol tarafta “Submit App” yazan yere tıklıyoruz.

2

Sonra karşımıza uygulamamızı yükleyebilmemizi sağlayacak adımları ayrı ayrı bölümlendiren kısımlar geliyor. Burada ilk adım olarak uygulama hakkındaki genel bilgiler veriyoruz. “1″ yazan kırmızı butona tıklıyoruz ve o adıma geçiyoruz.

3

Bu kısımda uygulamanın ismini hangi katagori ve alt katagoriye girdiğini belirtiyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta da yazdığınız uygulama ile uyuşan bir katagori ve altkatagori seçmeniz eğer çelişkili bir seçim yaparsanız uygulamanız bu sebepten geri dönebilir.

4

Aşağıya taraf indiğimiz zaman ücret kısmını görüyoruz. Burada eğer ücret için üyelik kısmında yazdığım ayarı gerçekleştirmemiş iseniz burada ücret belirleyemiyorsunuz ve eğer ücretsiz yayınlayacaksanız altında ki kutucuğa tick atmanız gerekecektir. Diğer kısımları olduğu gibi bırakabilirsiniz ve “Save” deyip bu adımı geçiyoruz.

5

Sonrasında uygulama yükleme ana menüsüne geldiğinizi görüyorsunuz. Burada eğer ilk adımı eksiksiz tamamlamışsanız diğer adımlarında açıldığını göreceksiniz ve birinci bölümün üstünde o kısmın eksiksiz gerçekleştirildiğini gösteren tick işaretini göreceksiniz.

Şimdide sıra ikinci adımda burada ise uygulamamızın .xap dosyasını ve onunla ilgili detayları gerçekleştiriyoruz. “2″  yazan kırmızı yere tıklayıp ikinci adıma geçiyoruz.

6

Bu kısımda ise ilk olarak olarak “Browse” kısmına tıklayıp uygulamamızın .xap dosyasını yüklüyoruz. Bundan sonra diğer kısımlar altında açılacaktır.

NOT: Burada yükleyeceğiniz .xap dosyası uygulamanızın içinde ki “bin” dosyasının altında bulunan“Release” klasörü içinde ki .xap dosyası olacaktır. “Debug” dosyasının içinde ki .xap dosyasını yüklerseniz uygulamanız geri dönecektir. Eğer “Release” klasörü yoksa uygulamanızı  “Debug” moddan “Release” moda çevirip tekrar çalıştırdığınız da “Release” klasörünün de oluştuğunu göreceksiniz.

7

.xap dosyamızı yükledikten sonra onun alt kısmında uygulama versiyonu, dil ve uygulamanın açıklama kısımları bulunmaktadır.

NOT: Burada da dikkat etmenız gereken bir nokta ise eğer uygulamanız Türkçe ise uygulamanızın içindeki dil ayarını da Türkçe yapmanız ve burada da dili Türkçe seçmeniz gerekmektedir ama uygulama açıklama kısmında Türkçe açıklamanın yanında İngilizce açıklama da yapmanız gerekmektedir.

8

Aşağıya doğru indiğimizde burada da App İcon( 300 x 300 )Background İmage( 1000 x 800 ) veWVGA ( Uygulama görüntüsü ( 480 x 800 ) ) istenmektedir. Bunlardan App İcon ve bir tane WVGA zorunludur bunun dışındaki resimler sizin isteğinize kalmıştır.

9

Bu kısımları da yaptıktan sonra “Save” butonuna basıyoruz ve bu kısmı da tamamlıyoruz.

10

Sonrasında yine uygulama yükleme ana sayfasına yönlendirileceksiniz ve ikinci kısımı da doğru bir şekilde tamamlamışsanız onun da üzerimde tick işareti göreceksiniz.

NOT: Eğer birinci ve ikinci kısım da tick yerine kalem işareti görüyorsanız submit yaptığınız zaman hata alacaksınız. Hatayı almamak için tick olmayan yere girip eksik bir yer bırakıp bırakmadığınızı gözden geçirebilirsiniz.

Son kısım yani kalem simgeli mavi kısım optional dir. Burada uygulamanızın yayınlanmasını istediğiniz ülkeleri seçiyorsunuz ve bu tamamen sizin tercihinize kalmış.

11

Bu kısımda “All” kısmını tıkladığınız zaman tüm ülkeler seçilir. ” Aşağı da da “Save” dediğiniz zaman tekrar ana menüye dönersiniz.

NOT: ÖNEMLİ!!!  Burada dikkat etmeniz gereken iki nokta var birincisi oyun uygulamalarınızı yayınlarken “Brezilya” ve “Güney Kore” ülkelerini seçmeyin ikinci kısımda son zamanlarda belki haberiniz vardır çin kendi twitter sayfasını gerçekleştirdiği için ülke de twitter sitesini engellemişti. Yani İçinde Twitter geçen uygulamalarınızı da yayınlarken “Çin” ülkesinin de tickini kaldırın yoksa uygulamalarınız bu sebeplerden geri döner.

12

En son ana menü de “Submit” butonuna bastıktan sonra karşımıza yukarı daki gibi bir sayfa gelirse uygulamamız sorunsuz gönderilmiş demektir.

NOT: Uygulamalar gün içerisinde teste alınır ve maximum 5 iş gününde de sonuçlanır… :)

Kategori:Program Kurulumları ve Üyelik İşlemleri

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir