İçeriğe geç

SharePoint Default Adresinden Başka bir Adrese Yönlendirme Sonrası Search Servisi Crawl Yaparken Çıkan “The server is unavailable and could not be accessed. The server is probably disconnected from the network.” Hatası ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere özellikle SharePoint Onprem yani server versiyonlarında karşımıza çıkabilecek bir hatadan ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

İlk olarak hemen hemen her sitede olduğu gibi bir sitenin birden fazla adresi yada http adresinden https adresine yönlendirmeleri olabilmektedir.

Eğer siz bir sharepoint sitesi kurduysanız ve bu adresin dışında da birden fazla domain adresi tanımlayıp her birinden girildiğinde bu adreslerden birine gitmesi gerektiği şekilde redirect ayarladınız. Ama yönlenen adres sizim default adresiniz değil ise ya da siz kurarken http ile olan adresi yapıp https yönlendirmesi yaptıysanız eğer bu durum ile karşılaşabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi herhangi bir sayfanın search crawl tarafında işlemi tamamlanamamamış ve index alınamamıştır. Hata olarak ise “The server is unavailable and could not be accessed. The server is probably disconnected from the network.” vermektedir.

Bu kısımda benim aldığım hata var olan site default olarak http ile kurulmuş ve sonrasında F5 ya da loadbalancer ile https adresine redirect yaparak yönlendirme ayarlanmış bir sharepoint projesiydi.

Bunun çözümü için birde bazı yazılarda DisableLoopBackCheck ayarlaması ile çözüldüğünden bahsedilmiştir. Bununla ilgili yazımı okumak için tıklayınız.

Tabi bu ayarın yapılması da bazen yeterli gelmeyecektir veya zaten yapılmış durumda olunadabilir.

Bu durumda search çalışan makinemize girerek “Regedit” açıyoruz ve “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\MSV1_0” konumuna gidiyoruz.

Bu konunda sağ tıklıyoruz ve “New” diyerek “Multi-String Value” seçerek ekliyoruz. Adını da “BackConnectionHostNames” olarak vermemiz gerekmektedir.

Bu değişkenin değerine ise var olan domain adresilerimizi başında protocol olmadan eklememiz gerekmektedir. Örneğin “yunusemrearac.com” gibi eklenmelidir.

Ekleme işlemleri tamamlandıktan sonra IISRESET atmamız gerekmektedir.

Yukarıdaki işlemleri eksiksiz ve sıralı bir şekilde tamamladığınız zaman search crawl sırasında aldığınız hatanın çözüldüğünü göreceksiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir