İçeriğe geç

SharePoint Online Üzerinde SharePoint 2010 ve 2013 Designer Workflow Oluşturmanın Kapatılması veya Aktif Edilmesi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint online üzerinde sharepoint 2010 ve 2013 workflow designer oluşturulmasının kapatılması veya açılması özelliğinden bahsedeceğim.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz zaman da sharepoint online üzerinde sharepoint designer 2010 workflow devre dışı bırakılmıştı ve var olanlarında çalışması durdurulmuştu. Yeni bir workflow oluşturulduğu zamanda bu uyarıyı yaparak çalışmayacağını bildirmekteydi. Bunun yanı sıra şuan sharepoint online tarafında sharepoint designer 2013 workflow aktif bulunmaktadır ama onun da tarihi belirsiz olmak üzere ileri bir zamanda desteğinin kaldırılacağını duyurmuştu. Sharepoint online tarafında worklow ihtiyaçları için Microsoft kullanıcılarını Office 365 ürünü olan Power Automate ürününe yönlendirmektedir.

Bu durumda da tabi sharepoint adminler geliştiricilerin sharepoint designer workflowlarını kullanamamasını isteyebilir ve bu yönde bir geliştirme yapmalarını engellemek isteyebilir.

Bunu bize Microsoft sağlamaktadır. Bir kaç satır powershell kodu ile bu durumları kontrol edebilir ve yönetebiliriz.

İlk olarak “SharePoint Online Management Shell” imizi yönetici olarak açıyoruz.

Yukarıda yer alan kod kısmında “https://xxxx-admin.sharepoint.com” adresi yerine kendi sharepoint online admin adresimizi yazarak gelecek popup ile admin hesabı ile giriş yapmamız gerekmektedir.

Daha sonra yukarıdaki kod ile hem sharepoint 2010 designer workflow hem de sharepoint 2013 designer workflow için açık olma ya da olmama durumlarını getirerek durumlarını görebilriz.

Her ikisini de kapatabilir ya da açabilir ve ya herhangi birini açıp diğerini de kapatabilriz.

Sharepoint 2010 designer workflow kapatmak için yukarıdaki kodu kullanıyoruz. Eğer açmak istiyorsanız da $true yerine $false yazarak kodu çalıştırmanız gerekmektedir.

Sharepoint 2013 designer workflow kapatmak için yukarıdaki kodu kullanıyoruz. Eğer açmak istiyorsanız da $true yerine $false yazarak kodu çalıştırmanız gerekmektedir.

Tüm bu ayarlamaları yaptıktan sonra artık sharepoint online üzerinde bulunan tüm sitelerde kapattığımız workflowlar için oluşturulmaya çalışılıp kayıt edilmeye çalışıldığında aşağıdaki gibi bir uyarı mesajı çıkacaktır.

Bu sayede ilerde sharepoint 2013 designer workflow kaldırılma ihtimali ve en azından ekstra iş yükü çıkmaması açısından da artık online üzerinde sharepoint designer workflow oluşturulmasının engellenip power automate yönlendirilmesi sağlanmış olacaktır.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir